Dostala nové srdce, ale i stará tajemství

recenze

Dar (2019) 4 z 5 / eva3695
Dar

Jenna dostala druhou šanci na život poté, co ji lékaři transplantovali srdce. Dárkyní se stala mladá dívka, Callie, která zemřela při autonehodě.

"Všichni si až příliš bolestně uvědomovali, že tento dar života byl vykoupen zármutkem jiné rodiny."

Jenna se rozhodne napsat dopis jejím rodičům, aby jim mohla poděkovat. Jenže pouze u dopisu nezůstane. Setká se s nimi osobně, a jim pomoc přijít na to, co se ve skutečnosti Callie stalo.
Brzy po transplantaci začne Jenna vídat různé výjevy, které sama nikdy neprožila. Zdají se jí ať už spí nebo je vzhůru. Je možné, že se jedná o vzpomínky Callie?? To ji nikdo není schopný říct. Nikdo ji nevěří, protože si myslí, že je to vedlejší účinek léků.
Jenna začne pátrat potom, co se ve skutečnosti Callie stalo. Ty vzpomínky ji nahání strach. Ví, že se Callie muselo stát něco hrozného. Někoho se bála. Je možné, že jejího snoubence? Jennu napadá spousta otázek, na které nemá odpovědi. Kam tu osudnou noc Callie jela? Nebo kam zmizela její sestra?
Jenže hledání pravdy ohledně nehody a života Callie, ji bude stát mnoho. Nejen že přijde o své blízké, ale také o zdravý rozum, a možná i o život.



Dar je druhou knihou od autorky Louise Jensen, která napsala první thriller - Sestru. Oba tyto thrillery byly něčím originální.
Děj vypráví Jenna, která je právě po transplantaci srdce. Jenže se jí od té doby dějí divné věci. Vidí to, co prožila Callie. Ale lékaři ani nikdo jiný jí nevěří. Na internetu objeví informace o buněčné paměti, kterou popsali vědci. Já jsem o tom vůbec neměla tušení, ale rozhodně to bylo zajímavé zjištění.
Takže mě autorka opět mile překvapila. I když se děj rozjížděl pomaleji, rozhodně nebyl špatný. Naopak to bylo čtivé a napínavé. Jen mě mrzí, že ten konec byl zbytečně uspěchaný. Sice jsme zjistili,co Callie tajila, ale jak vlastně zemřela? Bohužel to tam není objasněné.
Ale až na tento malý detail to bylo skvělé. Kniha splnila mé očekávání. Jen nevím, který díl byl lepší. Rozhodně se těším na další knihu.
Pokud milujete thrillery, tak vřele doporučuji.

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství Mladá fronta.


Dar Dar Louise Jensen

Jenna dostane druhou šanci na život, když jí lékaři transplantují srdce mladé dárkyně, Callie. Vyhledá dívčiny rodiče, aby jim osobně poděkovala, jenže čím víc rodinu poznává, tím silnější má tušení, že jí něco zamlčují. Brzy začn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář