Měl být mrtvý, ale přesto vraždí dál

recenze

Lazar (2018) 5 z 5 / eva3695
Lazar

Komisař Joona Linna si myslel, že nejhorší má za sebou. Za pár týdnů se vrací konečně do služby. Jenže do té doby, bude mít ještě co řešit.

Policie najde v bytě mrtvého může, který byl vykradač hrobů a k tomu kanibal. To však policie zjistila, až když otevřeli mrazák. Ten byl plný lidských ostatků a mezi nimi i lebka Summy Linnové, Joonovi manželky.
O pár dní poději je Joona požádán, aby pomohl německým kolegům. Když dorazí, zjistí, že mrtvý muž byl propuštěný sexuální násilník. Problém je v tom, že před smrtí volal Joonovi.
Jakmile Joona uvidí zranění muže, začne mu vše dávat smysl. Vše, ukazuje na to, že to má na svědomí Jurek Walter. Ale to není možné, vždyť by měl být mrtvý. Saga Bauerová ho třikrát zasáhla. Je možné že by přežil postřelení a pád do vody?
Vše ukazuje na to, že ano. A chystá pomstu...
Toho čeho se Joona Linna nejvíce obával, se stává skutečností. Musí být na pozoru a musí ochránit své nejbližší, protože Jurek nepůjde přímo po něm, ale po jeho milovaných. Ale nejen Joona, i Saga se musí mít na pozoru,
Podaří se jim Jurka Waltera a jeho pomocníka Bobra zastavit dřív, než někdo přijde o život?



Komisař Joona Linna je zpět a v plné síle. Sice jsme si museli chvíli počkat na pokračování, ale dočkali jsme se. Rozhodně to čekání stálo za to.
Autoři, vystupující jako Lars Kepler, se opravdu vytáhli. Protože tento díl byl ze všech nejlepší.
Vyhráli si s postavami i dějem. A jako jediní, nechávají umírat i nevinné lidi. Sice to člověka mrzí, ale rozhodně to nečeká. Pořád si řikáte: „ne to přece přežije, v klidu“ a najednou je mrtvý? Tohle je opravdu velké plus.
Nejvíce mě asi dostalo očekávání, zda to je opravdu Jurek Walter, kdo to má na svědomí. A myslím, že tak to mají všichni čtenáři. Protože to, jak ho Saga „zabila“ přece nemohl přežít, a přesto přežil. Sice měl pomocníka, ale i tak měl dost lidí na svědomí.
Upřímně jsem zvědavá, jak to bude s Bobrem dál. I když tušení mám.
Jinak jsem naprosto chápala chování Joony, protože už tak přišel o své blízké. A proto když zjistil, že za tím vším je Jurek, neprodleně informoval Sagu a ukryl se i s dcerou. I když jsem měla strach, že o Joonovi celou dobu neuslyšíme. Ještě že jsem se mýlila.
Sám Joona prošel velkou změnou a to takovou, že se nechtěl potýkat s Jurkem sám, ale šel do toho se Sagou. Ta si vedla celkem dobře, jen trochu podcenila Jurkovo chování, a byla si s ním až moc jistá. Jenže s ním to není tak přímočaré, jak si myslí. Proto i ona musí zaplatit za to, že se ho snaží dostat.
Já jinak nemám co vytknout. Je to další skvělý díl, který má vše, co správné krimi má mít. Děj je napínavý, plný akce, vražd a potoky krve. To já můžu...
Já se už teď těším na pokračování a vývoj postav. A jsem zvědavá, co pro nás autoři připraví příště...

Komentáře (0)

Přidat komentář