Mechanický princ aneb Mechanická kolečka a trojúhelníky

recenze

Mechanický princ (2016) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Mechanický princ

Jsem opravdu vděčná, že mě holky z bookstagramů nalákali si knihy přečíst. Je to totiž pecka, vážení.

Budu se opakovat, ale - viktoriánský Londýn, bojovníci, čarodějové, démoni a jako bonus romantická linka. Tak tohle je recept na ideální sérii, která mě dokáže uspokojit. Ano, to opravdu je. Ale ta romantická linka se nám tady tak komplikuje, že jsem si málem vytrhala vlasy a mrskla s knížkou o zeď :D. Tessa a její rozhodnutí, to mě dohání k šílenství ještě teď, po dočtení knihy. Člověk by řekl, že je to dobře – však to vypovídá o autorce, že se mi dokáže dostat pod kůži. Jenže já jsem byla chvilkami trochu utrápená. Tak proto půl hvězdičky dolů – jinak totiž nevidím absolutně žádnou chybu.
Když nebudu komentovat tři hlavní postavy, kterým bych ráda od plic něco pověděla… tak jsem si absolutně zamilovala Magnuse Banea. To je pro mě opravdu originální a neotřelá postava. Kde jinde objevíte ve vedlejší roli někoho tak mocného, ale zároveň hodného, přitom trochu badboye a zároveň k pomilování? Jestli někoho takového znáte, dejte mi vědět :D.
Musím zmínit skvělé autorčiny popisy. Opět jsem unešená tím, jak si autorka dala tu práci a ukázala nám viktoriánský Londýn tak, jak opravdu vypadal podle dostupných zdrojů (s menšími odlišnostmi pro příběh).
Tahle série má opravdu všechno. Jedním slovem – ÚŽASNÉ!

Obálka a grafika: Tahle verze, kterou mám půjčenou z knihovny, se mi moc líbí. Ke knize se opravdu hodí. Ovšem zahraniční verze se složeným obrázkem na hřbetu knih jsou dokonalé.

Verdikt: Jestli máte rádi to, co výše vyjmenovávám – jděte do toho, protože Cassandra opravdu umí.

Komentáře (0)

Přidat komentář