Láska v zemi smaragdových kopců

recenze

Láska & štěstí (2019) / MilenneWaver
Láska & štěstí

Vyléčit zlomené srdce není nemožný úkol. Jenom hodně bolestivý a zdlouhavý, jak říká příručka, na kterou Addie narazila v irském hotelu. Poslední dobou stál Addiin život za prd. Nejenom vztah s osobou, kterou milovala, dopadl špatně. Zhoršil se jí i vztah s bratrem, který byl do té doby jejím nejbližším přítelem. Ale od čeho existují druhé šance? I když se zdá, že Addiina budoucnost je pevně narýsovaná, občas i drobná shoda náhod dokáže převrátit věci naruby. A právě proto před Addie čeká to největší dobrodružství jejího života. Ne, že by o tom něco věděla.

Zbystřete, vy, všichni, kteří hledáte nějakou krátkou, ale přesto přeslazenou knihu, díky které vás přejde i chuť na zmrzlinu. Autorce knihy Láska a Gelato vyšla další kniha a právě na tu se podíváme v téhle recenzi.

Addie je postava, kterou žádné jiné slovo nevystihne tak dobře, jako tohle. Dětinská. Už na samotném začátku vám začne její charakter brnkat na nervy. Neustále si stěžuje, hádá se prakticky s každou postavou a pokud se jí něco nelíbí, urazí se. Ale o to větší překvapení je sledovat to, když se ukáže, že je v téhle hrdince i něco mnohem víc.

Láska a štěstí je dokonalý příklad toho, kdy nemusíte nutně číst pět set stran příběhu jenom proto, aby byl dobrý. Tenhle příběh je neuvěřitelně krátký a přesto dokáže zaujmout nebo vás na pár hodin zabavit. Jedná se o takovou jednohubku - kterou přečtete za jedno odpoledne a další léto se k ní s radostí vrátíte znovu.
Takovou třešničkou na dortu jsou navíc části z průvodce, který je neodmyslitelnou součástí děje. Ačkoliv jsou na něj názory různé - po nepříliš pozitivní až po nadšené - osobně se mi tohle ozvláštnění líbilo. Byť se v něm používají vážně zvláštní slova, ale to už budeš muset drahý "bumbrlíčku" čtenáři překousnout.

A pokud nejste zrovna velcí fanoušci Itálie, výhodu má tahle kniha i v tom, že nutně nemusíte číst předchozí knihu. V knize se dá bez problémů vyznat i tak a hrdinka Lásky a Gelato se tu objevuje pouze okrajově, tudíž si klidně můžete obě knihy přečíst v obráceném pořadí.

Autorčin styl psaní je jednoduchý, není zbytečně protahovaný a přesně to ději svědčí. Plynule se posouvá dál, v knize chybí jakékoliv nudné nebo zbytečné pasáže a právě to mě na ní potěšilo asi nejvíce.

Knihu ráda doporučím všem, kteří se poohlížejí po nějakém tom letním čtení a počet stran pro ně nehraje žádnou větší roli. Naopak, pokud s čtením začínáte nebo se nechcete pouštět do zbytečně komplikovaných příběhů, je Láska a štěstí trefou do černého.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media .


Láska & štěstí Láska & štěstí Jenna Evans Welch

Addie se vydává do Irska na šíleně okázalou svatbu své tety a doufá, že přitom konečně zapomene na to, co provedla - z čeho má teď zlomené srdce a cítí se kvůli tomu příšerně. Její bratr Ian ji však zapomenout nenechá a tak se neu... více


Komentáře (0)

Přidat komentář