Kouzla rodu Thornů

recenze

Kouzla rodu Thornů (2021) 5 z 5 / Andrea.Mayer
Kouzla rodu Thornů

Podmanivý příběh s kouzelnými knihami, mečem se ohánějící knihovnicí, sarkastickým čarodějem, slow-burn romancí a démonskými služebníky v hlavní roli? To chcete!

“Všichni čarodějové jsou zlí”, alespoň tak ji to učili. Elisabeth vyrostla v jedné z šesti austemérských veleknihoven, na místě kde kouzelné grimoáry šeptají svá tajemství a ty zlovolnější neváhají přivodit smrt nepozorným knihovníkům. Poté co se jeden takový grimoár osvobodí a proměněný v monstrum z inkoustu a kůže uprchne, je Elisabeth obviněna ze zločinu a předvolána k výslechu do hlavního města, kam ji má dopravit tajemný čaroděj Nathaniel Thorn.
Mladý magistr s hrůzostrašnou pověstí a jeho démonský sluha Silas jsou teprve začátkem jejích problémů, protože k odhalení spiknutí obřích rozměrů stačí udělat už jen krůček.

Na tuhle knihu jsem se hrozně těšila a mohu říct, že splnila všechna očekávání. Příběh ubíhá ve svižném tempu a s postavami se rozhodně nenudíte. Elizabeth je zpočátku velmi naivní, ale rychle zjistí, že svět je větší než si myslela. Nathaniel je skvěle napsanou postavou s tragickou minulostí a jeho vtípky mě pokaždé rozesmály, hlavně když ze začátku Elisabeth slepě věřila všemu co jí namluvil. Mým osobním favoritem byl tajemný Silas, určitě pochopíte proč.

Jediné co bych vytkla je nedostatečný vývoj záporné postavy. Čtenář velmi rychle zjistí, kdo za vším stojí a od té chvíle je děj poměrně předvídatelný. Ne všechno bylo dobře vysvětlené, ale s tím už musíme u jednodílné fantasy s unikátním magickým systémem trochu počítat. Nic to nemění na tom, že jsem si knihu užila a určitě ji doporučuji!

Komentáře (0)

Přidat komentář