Hotel Magnifique

recenze

Hotel Magnifique (2023) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Hotel Magnifique

Hotel Magnifique slibuje atmosférický příběh ve stylu Nočního cirkusu, přirovnání je celkem opodstatněné, ale vzhledem k tomu, že se jedná o YA, příběh je oproti Nočnímu cirkusu jednodušší na pochopení a sledování zápletky, tudíž bych ho přirovnala spíše ke Caravalu. Ale nebojte, i tak vás jistě zaskočí pár překvapivých zvratů.

Sedmnáctiletá Jani pracuje v koželužně a zároveň se stará o svou mladší sestru. Vždycky snila o lepším životě a když se jí naskytne možnost úniku v podobě zaměstnání v putujícím magickém hotelu, nezaváhá.

Začátek byl na můj vkus poněkud pomalejší, ale s blížící se polovinou příběh získal temnější nádech a řadu napínavých momentů. Jak možná víte, kniha je autorčiným debutem a musím říct, že se moc povedl.

Hlavní hrdinka Jani mi byla sympatická a milovala jsem její vývoj. Stejně tak jsem si zamilovala Bela, jen bych se o něm ráda dozvěděla trochu víc. Ostatní postavy poznáme bohužel jen povrchově a myslím si, že některé by si zasloužily více prostoru. Romantická linka tady působí spíše v pozadí jako příjemný doplněk.

Celkově jsem si čtení moc užila, představa magického hotelu, který se objeví každý den na novém místě mě fascinovala. Vyzdvihnout musím atmosféru, ta se autorce povedla na jedničku. A o tom, že není všechno zlato, co se třpytí, se můžete přesvědčit sami.

Komentáře (0)

Přidat komentář