Touha

recenze

Touha (2023) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Touha

Grace se po smrti rodičů odstěhuje ke svému strýčkovi a sestřenici na Aljašku. S nástupem do nové školy, přichází i pocit, že jí sestřenice něco tají a zjevně o tom ví každý kromě Grace. A pak je tu Jaxon, záhadný kluk, který ji neustále tahá z bryndy. Aneb jaká je pravděpodobnost, že se obyčejná holka ocitne ve škole pro příšery?

Tahle kniha se četla tak lehce, že bylo po chvíli snadné nevnímat všechny ty podobnosti s Twilight a soustředit se jen na příběh Grace, které jsem moc nezáviděla postavení āla dívka v nesnázích.

Místy jsem byla trochu rozpačitá z jejího vystupování, povětšinou se chovala úměrně svému věku, ale byly momenty kdy působila mnohem starší a to mě trochu rušilo. Pak tu máme Jaxona Vegu, upíra s temnou minulostí. Jedna kapitola je psaná z jeho pohledu a mě jen mrzí, že jich nebylo víc, příběhu by to dodalo šťávu.

Styl psaní je spíš tuctový, ale humorné hlášky a kreativně pojmenované kapitoly mi vždycky vykouzlily úsměv. Moc se mi líbila i myšlenka internátní školy pro nadpřirozené bytosti ukryté uprostřed mrazivé aljašské divočiny.

Ne, rozhodně to není pětihvězdičkové čtení a ano má to mouchy, ale já si to zamilovala i tak. Nemůžu se dočkat, až zjistím jak bude příběh pokračovat.

Za poskytnutí výtisku k recenzi moc děkuji Ambatrosmedia.cz :)

Komentáře (0)

Přidat komentář