Purpurová síť

recenze

Purpurová síť (2023) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Purpurová síť

Purpurová síť je druhou knihou v sérii případů inspektorky Eleny Blancové a jejího týmu. Tento díl mě bavil o chlup víc než předchozí, ale k celkové spokojenosti mi něco chybělo.

Začínáme pěkně zostra, v první třetině knihy jsem byla nadšená, děj byl poutavý a překvapila mě brutalita činů zločinecké organizace. V jistém bodě příběh ztratil rytmus a byly zde určité momenty, kdy vyšetřování začíná stagnovat a dává větší prostor vztahům mezi postavami a jejich osobnímu životu. Což je samozřejmě v pořádku, jen toho místy bylo trochu moc a raději bych se vrátila k detektivní zápletce, než zjišťovala, kdo s kým spí. Navíc se některé pasáže pořád dokola opakovaly.

Elenu i po letech sžírá únos syna a následný rozpad manželství, zálibu si proto našla v grappě, karaoke barech a mužích vlastnících terénní auta. To samo o sobě není nic divného, ale je tu řada velmi ukvapených a nesourodých rozhodnutí, která bych od šéfky elitního sboru nečekala. Znovuobjevení ztraceného syna a zjištění, že je členem Purpurové sítě, vnese do jejího pracovního života zmatek a místo aby tuto skutečnost komunikovala s týmem, jedná unáhleně na vlastní pěst.

Celkově byla zápletka dobře vystavěná, kromě velké míry osobních záležitostí bych vytkla jen pár nesrovnalostí, jako třeba důkazní materiál v popelnici místo v laboratoři atp. Bavilo mě ponořit se spolu s inspektory do hlubin deep webu a pomalu rozkrývat, kdo stojí za tajnou organizací. Závěr mě překvapil v dobrém slova smyslu.
~
Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce moc děkuji Albatrosmedia :)

Komentáře (0)

Přidat komentář