Čarodějka - Šepot kouzel

recenze

Šepot kouzel (2023) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Šepot kouzel

Ohnivý pohár tak trochu jinak! Celkově mám ráda prostředí kouzelnických turnajů a ačkoli Elise Kova nepatří mezi mé oblíbené autorky, tahle kniha byla příjemným překvapením.

Eira je velmi nadaná čarodějka ovládající živel vody. V minulosti si z ní pár spolužáků vystřelilo, což vedlo k tomu, že ztratila kontrolu nad svou magií a zabila jiného učně. To jí také neustále téměr každý v jejím okolí připomíná. Bratr i strýc se k ní chovají až přehnaně ochranitelsky, navíc jí ani nedovolí rozvíjet magický potenciál. Už jí nebaví žít v bratrově stínu a svou šanci dostane ve chvíli, kdy do města dorazí vyslanci jiné země se zprávou o konání Turnaje pěti království.

Příběh plyne v příjemném tempu a rozhodně mu nelze upřít čtivost, zároveň ale nebyl nijak složitý, takže vás závěr určitě nepřekvapí. Moc se mi líbilo budování světa a magie.

Hlavní hrdinka mi byla i přes svou naivitu sympatická, což se nedá říct o Ferrovi, jehož záměry jsem odhalila celkem brzy. Moc se mi líbila také postava Cullena a jsem zvědavá co se o něm dozvíme v dalším díle.

Nechybí ani náznak slow burn romantické linky, na kterou se celkem těším. Knihu bych vám doporučila pokud hledáte příjemnou YA fantasy plnou elementární magie.

Zajímavostí je, že se jedná o spin-off, tedy knihu odehrávající se ve stejném světě jako série Air Awakens. Ta zatím do češtiny přeložená nebyla, ale pokud bude mít Eiřin příběh u čtenářů úspěch, možné je všechno.

Za recenzní výtisk moc děkuji Albatros Media :)

Komentáře (0)

Přidat komentář