Čtvrté křídlo

recenze

Čtvrté křídlo (2024) 5 z 5 / Andrea.Mayer
Čtvrté křídlo

Velmi často se mi stává, že se obrovský hype rovná zklamání, nejspíš i proto jsem přečtení Čtvrtého křídla pořád oddalovala, jednoduše jsem nechtěla být zklamaná. Protože draci? Enemmies to lovers? Hot týpek s tragickou minulostí? Ano, ano, ano!

Nakonec se ukázalo, že k obavám vůbec nebyl důvod. Příběh mě pohltil od první chvíle a jak stránky mizely pod rukama, začala jsem chápat proč tuhle knihu všichni tak milují. Jejímu kouzlu jsem totiž propadla i já.

Violetin život se obrátí vzhůru nohama poté, co se její matka rozhodne, že kvadrant písařů není pro nejmladší dceru generálky dost dobrý a místo toho ji pošle do kvadrantu jezdců, což je skoro to samé, jako by ji poslala na smrt. A co hůř, je tady také Xaden Riorson, syn popraveného zrádce, kterému by se měla obloukem vyhýbat.

Ačkoli je zápletka lehce předvídatelná, nudit se rozhodně nebudete. Děj ubíhá ve svižném tempu, mezi postavami to jen jiskří a nejeden z kadetů se řídí heslem zabij nebo budeš zabit. Samozřejmě nechybí ani originální magický systém, perfektně vystavěný svět a draci, spousta draků. Musím říct, že mě závěr v jednom okamžiku překvapil a jsem zvědavá jakým směrem se bude ubírat děj následujícího dílu.

Řekněme si to na rovinu. Ano, má to své mouchy, ale i tak miluju každičkou část příběhu, který nám Rebecca Yarros naservírovala. Jedno velké DOPORUČUJI!
~
Moc děkuji Albatrosmedia za poskytnutí recenzního výtisku v rámci spolupráce.

Komentáře (0)

Přidat komentář