Tajemství domu Thornů

recenze

Tajemství domu Thornů (2023) 5 z 5 / Andrea.Mayer
Tajemství domu Thornů

Znáte ten pocit, když vaše oblíbená kniha skončí a vy ještě nejste připraveni nechat své milované hrdiny jít? Při troše štěstí se autor rozhodne v příběhu pokračovat nebo čtenářům udělat radost jednohubkou v podobě doplňkové povídky, jako se to stalo u Kouzel rodu Thornů. Tuhle standalone jsem si naprosto zamilovala, tudíž mě zpráva o plánované novele velmi potěšila.

A verdikt? Tahle útlá knížečka rozhodně nezklamala. Příběh je nabitý miloučkými momenty, které vás pohladí po duši. No řekněte, věřili byste tomu, že si Silas bude užívat přípravu vánočního plesu?

Tajemství domu Thornů se odehrává pár měsíců po událostech hlavní knihy a jak už název napovídá, děj nás zavede do sídla rodiny Thornů, které se rozhodlo, uvěznit obyvatele ve svých zdech. Elisabeth a Nathaniel musí zjistit, co se stalo s ochrannými kouzly a proč je dům chce za každou cenu udržet uvnitř.

Příběh nám otevře dveře do sídla v němž Nahaniel vyrůstal, dozvíme se víc o jeho předcích, tíživých vzpomínkách i poutu, které spojuje Silase se členy rodiny. Opět musím vyzdvihnou magický systém, ten byl naprosto dokonalý. Panství skrývá mnohá tajemství od skrytých místností až po prokleté předměty.

Naše trio se vyrovnává s událostmi předchozí knihy každý po svém. Nathaniel trpí nočními můrami spojenými s tragickou minulostí, Silasova přítomnost všechny znervózňuje, hlavně novou služebnou Mercy a Elizabeth si pomalu zvyká na nový život.

Velmi zásadní je tady vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny, kdy si Elizabeth s Nathanielem vyznávají lásku aniž by to skutečně řekli a nejen čtenář, ale i samotný dům by rád věděl, jak se věci mají.

Je pozoruhodné, co všechno se autorce podařilo napěchovat do tak krátkého příběhu.

5/5
~
Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce moc děkuji Albatrosmedia :)

Komentáře (0)

Přidat komentář