Kouzelnice :))

recenze

Kouzelnice (2019) 5 z 5 / Airin
Kouzelnice

Kouzelnice je třetí díl knižní série Divotvůrce, ve kterém se opět setkáváme s neobvyklou trojicí poutníků – Kellenem, divotvůrcem, který je nositelem černého stínu, jeho věrným a nebezpečným kočkoveverákem Reichisem a tulačkou Ferius Parfax.

Ve druhém díle (Černé znamení) se naši tři společníci dozvídají o existenci tzv. obsidiánových červů, kteří proniknou do mysli svojí oběti a mohou ji naprosto ovládat. Těmito oběťmi byli především studenti Akademie s vlivnými rodiči.

V Kouzelnici dochází k rozvinutí tohoto případu, protože Kellen se svými společníky dál putují zeměmi, hledajíc zbylé studenty Akademie napadené těmito červi. V zemi jménem Gitabrie však naráží na něco mnohem nebezpečnějšího, než jsou tito červi. Objevují zde mechanického ptáčka, který je sice krásný na první pohled, ale jak později Kellen zjistí, je i hlavním důvodem, proč Gitabrii hrozí válka s ostatními zeměmi.

Kellen tak musí nejen rychle vyřešit, jak zachránit svoji dávnou přítelkyni, ve které se obsidiánový červ usídlil, ale také musí najít způsob, jak odvrátit válku, která Gitabrii hrozí. Mechanický ptáček totiž není jen tak ledajaký vynález pro potěšení.

Je to nástroj, který vyvolá válku. Je to mechanismus, který napomůže k výrobě mocných a ničivých zbraní. A jen Kellen, Reichis a Ferius dokáží vše zastavit. I za tu nejvyšší cenu.

Teprve pak si uvědomíš tu nejbolestivější skutečnost: Přestože víš, co se blíží, neznamená to pokaždé, že s tím můžeš něco udělat.

Jak jsem doufala, další díl od Sebastiena de Castella opět nezklamal. Když totiž vezmu jeho knihy do ruky, je to s vědomím, že jdu do kvalitní a zábavné četby. A přesně to právě hledám.

Velmi se mi líbil nápad s Gitabrií a jejich osmi speciálními mosty – například Most zázraků, úlevy či Lesní most. Připadala jsem si v jednu chvíli jak v nějaké daleké budoucnosti, s mosty, které samy drží ve vzduchu a vedou nekonečně daleko. Už tam k tomu chybí jen létající auta, která by se sem samozřejmě nehodila :D

Rudý mág nás našel. Zaslechl jsem, jak někdo křičí: „Utíkejte!“ Vzápětí stromy vzplanuly v záblesku ohnivé magie.

Co mě překvapilo (ale příjemně), byla situace, kdy se v Kouzelnici konečně ozve Kellenova minulost. Kdo četl, tak jistě ví, co myslím. Byla jsem ráda, že se jeho těžká situace začíná opět řešit, protože ve dvojce pro to nebylo místo. Být na Kellenově místě, úplně stejně bych zuřila, protože to, co mu tenkrát udělali, bylo něco opravdu nespravedlivého. A my moc dobře víme, kdo to udělal a k čemu došlo. Také jsem velmi ráda za návrat některých dřívějších postav. Škoda jen, že Vám zde o nich nemůžu říct víc – to už bych spoilerovala :)

Koutky chlupaté tlamy se mu zdvihly v náznaku úsměvu. „Bude boj.“

Do prvního dílu této série jsem se okamžitě zamilovala a od té doby se neskutečně těšila na další pokračování. Druhý díl mi přišel trošku slabší, ale tento třetí?? Ten mě neskutečně překvapil!!! Okamžitě jsem věděla, že tohle bude skvělý díl, který bude stát za to! Příběh mě chytil hned od první věty, a ta jízda mě úplně pohltila. Jedna akce za druhou vás nenechá vydechnout. Myslím, že knize nemůžu nic vytknout, snad jen to, že byla tak rychle za mnou. To by bylo něco, kdyby měla ještě jednou tolik stránek! :)

Byl jsem ztracen. Ztracen ve stínu. A Ferius Parfax umírala.

Klobouk dolů před Sebastienem, protože Kouzelnice se mu vážně povedla. Miluju tuhle sérii a doporučuji ji naprosto všem milovníkům fantasy, dobrodružných knih! Tohle je prostě nutnost! :))

PS: Taky se tak nemůžete vynadívat na ty jeho knižní obaly? :))

HODNOCENÍ: 10/10!!!!!


Kouzelnice Kouzelnice Sebastien de Castell

Vydejte se potřetí do magického světa fantasy série Divotvůrce Kellen, Reichis a Ferius cestují do Gitabrie, země proslulé úžasnými vynálezy. Když se k nim zvláštními argosanskými cestami dostane zpráva o mechanickém ptáčkovi oži... více


Komentáře (0)

Přidat komentář