KOSTIČAS

recenze

Kostičas (2014) 1 z 5 / veronica955
Kostičas

Kostičas byla série, kterou jsem jednu dobu vídala opravdu všude. A jelikož na Humbookfest dorazí zahraniční autorka Samantha Shannonová už zítra, tak jsem si řekla, že chci být připravená a mít od ní aspoň jednu knihu přečtenou.
Jenže jsem byla poněkud zklamaná. Zásadní problém v knize byl pro mě v magickém systému. Občas je fajn, když Vás autor hodí rovnou do akce a vy se seznamujete se zdejším světem a jeho pravidly a postupně zjišťujete, kdo je kdo.
Nicméně, tady to pro mě prostě nefungovalo. A hrozně mě to mrzí, protože jsem se na knížku fakt těšila a co jsem hledala mezi ohlasy na instagramu, tak jsem fakt nenašla jedinou špatnou recenzi a o to víc mě mrzí, že se mi to nelíbilo.
Podobně jako v Půlměsíčním městu, jsem se v tom magickém systému ztratila, na mě to bylo hrozně rychlý, více by mi vyhovovalo, kdyby se autorka více zaměřila na ten magický systém.
Další věc, která mě hrozně zklamala byly postavy. Slyšela jsem, jak má Kostičas fakt skvělé nezapomenutelné postavy a postavy jsou pro mě vždy jedno z nejdůležitějších na knize, můžou ji buď vyzdvihnout, nebo naopak trochu zkazit.
Bohužel v tomto případě se nedá říct, že by postavy vyzdvihly celý Kostičas, se kterým jsem již od začátku bojovala. Já si k nim zkrátka nedokázala vytvořit vztah. Nějakým způsobem mi byly strašně nesympatické a absolutně jsem jim nevěřila.
Jediná část Kostičase, která mě opravdu bavila, byly scény z minulosti s Paige a Nickem, ty jsem si opravdu užívala.
Kostičas jsem si zkrátka moc neužila, nevím, jestli se chci pouštět do dalších dílů, dle mých kamarádů je druhý díl mnohem mnohem lepší, ale nevím.
Nicméně, pokud jste četli Kostičas a líbil se Vám( což je většina z Vás) nezapomeňte si ho zítra nechat podepsat od autorky na festu!
Mějte se krásně a doufám, že se všichni uvidíme na festu!

Komentáře (0)

Přidat komentář