Kocour Rembrandt

recenze

Rembrandt – Příběh kočky (2020) 4 z 5 / knihamouder
Rembrandt – Příběh kočky

Anna je mladá krásná žena, a především nadějná umělkyně. Po hořkém zklamání z rozpadu dlouhodobého vztahu se rozhodne opustit Paříž a odstěhuje se do malého městečka. Do nového domova ji doprovází kotě Rembrandt.

Anna si užívá bydlení v pěkném prostředí a soustředí se na svou práci. Volné chvíle ji zpříjemňuje kočičí uličník. Čtenář má možnost sledovat, jak kocourek roste.
Rembrandt objevuje okolí domu a každý den jsou jeho obchůzky delší a delší. Anna má o Rembrandta strach, ale nechává ho toulat se po okolí.

Kniha nevypráví jen o kočičím životě. Anna i kocour se setkávají s mnoha lidmi. Ti čtenáři odhalují své životy, dávná tajemství a také své povahy. Mezi nimi je i bytná, paní Langová. Jde o starou dámu, která je naštvaná na celý svět a na nikom nevidí nic dobrého. V příběhu hraje důležitou roli. Myslí si, že může všem svým nájemníkům zasahovat do soukromí a běda tomu, kdo se nechce zapojit do jejích nechutných intrik

Anna je dobrosrdečný člověk a na hry paní Langové nemá chuť, ani čas. A tak se jednoho dne stane, že se nepříjemná bytná postará o to, aby se cesty Anny a Rembrandta rozdělily. Shledá se ještě někdy Anna s milovaným kocourem?

Líbilo se mi sledovat Rembrandtovu cestu. Během putování si užíval pěkné chvíle, potkal přátele, ale nevyhnul se ani nebezpečí v podobě zlých lidí a divokých zvířat. V mnoha případech mu šlo dokonce i o život.

Osudy lidí mi nebyly lhostejné, jen bytná mě rozčilovala svými manipulacemi a nevhodným chováním.

Knihu bych doporučila milovníkům koček.

Jde o oddechové čtení. Příběh je rozdělen do osmnácti kapitol a doprovází ho velmi povedená černobílá ilustrace.

Komentáře (0)

Přidat komentář