Hvězdy, Ósa a bohyně

recenze

Světla na obloze (2019) 5 z 5 / knihamouder
Světla na obloze

Ósa se narodila do těžkých časů. Její rodinu pohltil smutek ze ztráty milované osoby a to vše vrhlo stín na celý život jedinečné dívky.

Ósa i přes těžkou výchovu a přísnost otce nezakrněla a šla si vždy za svým. Děvče má velké srdce a odvážného ducha. Když se k vesnici blíží smrtelná nákaza, jako jediná se obětuje a vyrazí do neznáma pro pomoc.
Najde dívka to, co hledá?

Kniha popisuje prostředí, ve kterém dívka vyrůstá, těžké časy z minulosti a nebezpečí číhající v okolních lesích.

Další oddíl knihy se soustředí na putování do neznámých končin. Ósa na cestě zažívá mnoho krásných chvil, ale i nebezpečných situací.

Stihne se dívka vrátit včas? A co jí čeká v rodném Skanu?

V knize se objevuje několik pozoruhodných bytostí, ať už dobrých či zlých.
Jedná se o fantasy určenou pro děti a mládež. Chápu tedy dokonalost hlavní super-hrdinky.

"Beznaděj se mi vkradla až do morku kostí. V tu chvíli bych se nejraději na zemi schoulila do klubíčka a čekala na konec. Snažila jsem se ten pocit setřást, ale držel se mě jako klíště. Hrůza se ve mně probudila a zažehla spalující peklo slepého strachu a úzkosti. I dýchat mě stálo spoustu sil, každý krok byl utrpením. Žilami se mi rozlila osamělost - hmatatelná, tíživá, zdrcující. Chtěla jsem se rozběhnout. Chtěla jsem křičet a plakat a ulevit si od své bolesti v srdci, ale musela jsem jít dál. Noha nohu mine. Počítala jsem kroky, soustředila se na každý nádech a výdech a snažila se ignorovat vlny hrůzy, které mě zalévaly od hlavy k patě."

Děj odsýpá celkem rychle, o dobrodružství a nebezpečí není nouze.

Kouzelný příběh s odvážnou Ósou doporučuji.


Světla na obloze Světla na obloze Lisa Lueddecke

Ósa, sedmnáctiletá dívka, žije se svou rodinou na nehostinném a chladném ostrově a musí si, spolu s ostatními, své živobytí tvrdě zasloužit. Život na ostrově by ovšem plynul bez větších zvratů, nebýt nepříjemné epidemie, která si ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář