Rembrandt – Příběh kočky

Rembrandt – Příběh kočky https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453446/bmid_rembrandt-pribeh-kocky-lZb-453446.jpg 4 30 10

Kocour Rembrandt je díky svému ušlechtilému původu předurčen být hvězdou světových soutěží. Náhoda tomu chtěla, že jako kotě se ocitá v rukou mladé výtvarnice Anny. Ta mu dává volnost, kterou by jako výstavní kočka nikdy nezískal. A jednoho dne začíná tento neuvěřitelný příběh… Rembrandt je vyprávění o nesmírné lásce, statečnosti a odvaze. O velkém kočičím hrdinovi, který musí překonávat nebezpečí a smrtelné nástrahy, jen aby se znovu ocitl v náručí milované paní.... celý text

Přidat komentář

Emik87
24.02.2024 3 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek. Sama bych si jí určitě nekoupila. A po přečtení bych jí zařadila k lepšímu průměru. Není to můj šálek kávy, ale příběh rozhodně nenudil.

BabaJaga11
20.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Tento příběh mě vzal za srdce. Asi proto, že patřím ke kočkomilné části populace a vím, jak bolí ztráta milovaného zvířete. Bohužel ta část lidí, která kočky ráda nemá, tím zároveň omlouvá i největší možné krutosti (a já si vždycky říkám, že mi taky vadí někteří lidé, a přesto jim neusiluji o život). Autorka mistrně popsala, jak rozdílné emoce dovedou kočky (v tomto případě krásný velký kocour kartouzské kočky) v lidech vzbudit. V některých z nás probouzejí to nejlepší, z jiných vypluje na povrch zase to nejhorší. Zřejmě proto ta druhá skupina lidí kočky tolik nesnáší... bojí se odhalení svých slabin, své temné stránky. I když na odhalení paní Langové by nebyla bývala ani kočka potřeba...

Dostaly mě – v pozitivním smyslu slova – některé momenty, kde se postavy zachovaly na první pohled neuváženě, ale kdy se prokázala jejich dobrota. Řádová sestra Johanna zachránila kocourkovi život hned 2x, ač to pro ni muselo mít nepříjemnou dohru. Pro mě byla hrdinkou, i když se bála kopřiv, na rozdíl od sestry Agnes, která patrně s umrtvováním těla kopřivami umrtvila i své srdce. A konec, kdy Anna prchá z módní přehlídky, na níž se měly objevit šaty ušité z jí malovaných látek, kdy je jí jedno, zda tím vzbudí rozruch, zda nepřijde o další zakázky, protože je zde zkrátka někdo, kvůli komu stojí zato vše riskovat... tomu jsem uvnitř tleskala. Ano, kniha je místy hodně smutná, protože vypráví o lidech a není to vždy lichotivé; kdyby byla jen o kočkách, byla by jistě o poznání veselejší. Ale určitě doporučuji k přečtení všem kočkomilným čtenářům, už proto, že ten krásný příběh má dobrý konec.


Le Chat
15.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Začnu tím, že mám dvě kočky. Naštěstí jsou oba moji chlupáčci doma v teple… Rembrandtovi i Anně jsem fandila, aby se znovu našli. Za krásný konec nakonec přidávám pátou hvězdičku, i když kniha rozhodně není pro každého a místy je opravdu smutná. Za nejkrásnější kočičí příběh bych ji rozhodně neoznačila.

Lka
15.01.2022 5 z 5

I když nejsem kočičí máma, ale psí, tak příběh se mi moc líbil. Byla jsem mile překvapená, že i kočka může být velice chytrá. Je to až neuvěřitelné. Moc hezký příběh o věrnosti kocourka.

Alena_S
21.09.2021 4 z 5

Musím uznat, že autor má kartouzáky moc dobře odpozorované. Jeho psaní teoreticky hladí oči.
Nebýt jedné věci, a to byla jistá zlověstnost, co se táhla knihou od začátku do poloviny. Hodně těžko jsem se tou šílenou atmosférou prokousávala: Už vím, že něco vlítne do větráku, je jasné i odkud. Pak se mi vlastně uleví, že to mám za sebou a můžu se těšit, jak to s kocourkem dopadne.
A doufat hlavně, že to není jedna z "těch" kníh, jako byl třeba Bílý Bim. (Knih, co vás vylákají do tmy zvířátkem na obálce, a tam zkopou dokulata.)
Což se naštěstí nestalo. Konec má u mě hvězdičku navíc.
Chybělo mi už jenom, aby na paní Langovou spadlo piáno. Ale to už bych chtěla moc.

Renike
19.06.2021 5 z 5

Nádherný kočičí příběh, jako milovnice koček všem doporučuju..zahřeje u srdíčka

Lena79
22.05.2021 5 z 5

Krásný příběh o dobrodružství zvídavého kocourka. No, ale s pani Langovou bych rozhodně kamarádka nebyla.

uteklazreality
02.01.2021 3 z 5

... přátelství, odvaha, nejlepší přítel, člověk a zvíře, láska
.
Přátelství nevznikají jen mezi lidmi. Významnou součástí našich životů jsou i zvířata. Kočky, pejsci, kanárci, hadíci, ježci, králíčci, rybičky. Milujeme je a oni nás. Jako bychom za ně dali život mi, dali by oni život za nás. Co třeba kočky, jsou to královny lesů, domů, bytů, polí, luk a hájů, mají svou tvrdohlavou povahu, ale každé ráno se za vámi vrátí a vás to potěší na duši. Za to stojí žít.
.
*Rembrandt - Příběh kočky od Darka Macnera*

Temný snílek
30.11.2020 5 z 5

Kniha Rembrandt - Příběh kočky je pro všechny milovníky koček tou pravou knihou, která je zahřeje u srdce, stejně jako se to stalo mě během čtení.
Kniha svým příběhem dokazuje, že láska mezi člověkem jeho kočkou může být velmi silná a překonat mnohé překážky. Děj je jednoduchý, ale detaily jsou propracované, a tak nám odhaluje život jednoho kocoura. Kniha se mi četla velmi snadno, některé postavy jsem si oblíbila, jiné mi příliš sympatické nebyly, ale to už patří k životu. Příběh uběhl rychle a napjatě jsem prožívala různé příhody kocoura Rembrandta. Konec přišel až příliš rychle, klidně bych si chtěla knihu užívat déle.

knihamouder
13.11.2020 4 z 5

Pohodové čtení pro milovníky koček. Mimo kočičí dobrodružství odkrývá příběh různorodé povahy lidí...

Štítky knihy

kočky česká literatura romány příběhy o zvířatech

Autorovy další knížky

Darko Macner
česká, 1954
2020  80%Rembrandt – Příběh kočky
2017  0%Až mě budeš chtít zabít, mon amour
1994  0%Hotel Story aneb příběh jednoho převaděče
2004  0%Na křídlech nevyhnutelnosti
2023  80%Ve stínu Univerzity

Kniha Rembrandt – Příběh kočky je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce44x
Chystám se číst29x
Chci si koupit15x