Kletba a požehnání.

recenze

Hrůza na Šibeničním vrchu (2023) 5 z 5 / TerezaMondeková
Hrůza na Šibeničním vrchu

,,Drž se v bezpečí. Nevycházej v noci ven. Neprovokuj něco, co opravdu nechceš poznat."

Margot nečekaně zdědí dům na Šibeničním vrchu a vinařství, které sbírá jedno ocenění za druhým. Jiní lidé by byli šťastní, kdyby jim prosperující podnik spadl jen tak do klína, ale Margot ne. Své již zesnulé rodiče si vůbec nepamatuje. Poslali ji pryč, když byla ještě dítě a dům... pamatuje si jen temná zákoutí. Všechno je pro ni cizí, ale nemá co ztratit, proto se rozhodne, že dědictví přijme. Ale to ještě netušila, co bude následovat!.

,,Bojuj, nebo uteč, tvrdila by jí teď její spolubydlící a amatérská psycholožka v jednom. Jenže ona se právě ocitla ve fázi číslo tři: zamrzla."

Dům má ale krutou a děsivou historii. Nedostál svému jménu jen tak... Kdysi na Šibeničním vrchu stál strom, na kterém byly ukončeny životy stovky odsouzenců. Tohle ale není jediná tragédie. Každou generaci postihne řada děsivých věcí... Jako by se Šibeniční vrch ještě nenabažil smrti.

,,Lidský mozek je mistr v potlačování a racionalizaci věcí, kterým plně nerozumí."

Kletba, která byla uvalena na pokrevní linii rodu Hullovích a na dům jenom sílí. Margot musí přijít na způsob, jak kletbu zlomit. Musí tváří v tvář čelit minulosti a hrůzám, které se v minulosti odehrály. A jak to zastavit, nebo se sama stane další obětí domu.

,,V domě nikdo není. Zatím. To bylo pouhé varování z hranice pozemku. Jenže znamená, že se blíží. Jdou sem, a i když neví, jak dlouho jim to bude trvat, chtějí dovnitř."

,,Kletba. A také požehnání. Protože to jsou dvě strany jedné mince, ne?"

,,Lítost. Úctu. Chtějí důstojnost a lidskost, které jim byly ve smrti odepřeny."



Úžasný! Upřímně jsem si nemyslela, že by nám ohledně strašidelných domů autorka dala něco nového... dílů už je docela hodně, takže jsem si nedělala moc velké naděje a očekávání. Ale nakonec... WOW! Kniha patří mezi mé top od autorky.

Je sice pravda, že něco nového v knize nebude... Něco už jsme přečetli v předchozích knihách, ale autorka to opět napsala tak, že i když to nebylo nic nového, tak kniha prostě měla šmrnc. Všechno dohromady fungovalo. Oblíbila jsem si i postavy. Přišlo mi sice, že první polovina knihy se docela táhla, až potom se to pořádně rozjelo, ale rozhodně mám chuť si knihu přečíst znovu. Během knihy mi běhal i mráz po zádech.

Skvělé propojení minulosti a přítomnosti. Tajemná historie, krutá minulost, ale i strašidelná přítomnost. Všechno propojené dohromady. Líbilo se mi, že v knize byla taková detektivní zápletka. Pomalé rozplétání záhady, historie, ale i rodiny Hullovích, která mě dost šokovala. Během čtení jsem v hlavě měla spoustu otázek Proč se to děje? Jak to začalo, Kdy to začalo? Co všechno se tam stalo? Co všechno se děje? Jak to souvisí? Jak to zastavit? Bylo toho opravdu hodně! Na konci jsem byla v šoku... proč se to všechno dělo... páni! Bylo to dost děsivé.

Komentáře (0)

Přidat komentář