Klára a Gábina podruhé v akci

recenze

Přišla třetí blondýna (2020) / Jarin.zvon
Přišla třetí blondýna

Věřím tomu, že nejsem sám, kdo má upřímnou radost z toho, že po „Zmizení perníkové princezny“ „Přišla třetí blondýna“. Spisovatelka Alena Jakoubková se rozhodla pokračovat v příběhu dvojčat Kláry a Gábiny a moje chlapská fantazie pracuje naplno.
Představuji si, jak by asi Klára a Gábina vypadaly naživo a v mé představě je mi bližší Klára, kterou jsem si zidealizoval jaksi sympatičtěji.
A teď moje fantazie šrotuje na plné obrátky. Vytvářím si představu, jak by asi mohla vypadat třetí blondýna, která se jmenuje Kamila Janková. Je mladší než Klára a Gábina a podle popisu je to pěkná kočka. Ostatně blondýnky jsou námi muži vnímány jako atraktivní ženy, které se snaží upoutat naši pozornost, i když mně osobně mnohdy více imponují tmavovlásky.
Na tomto místě se musím stydět za nás chlapy, protože nová hrdinka Kamila pátrá po svém otci, který by měl žít v obci Vlčice a od něhož má akorát dopis adresovaný své matce, který dotyčný ani nepodepsal. Copak to může být za ženáče, který se nerozpakuje zplodit nemanželské dítě a nenajde v sobě ani trochu morálky a dobrých mravů, aby se podepsal a nesl důsledky svého jednání?
Najde Kamila tohoto svého nepodařeného otce? Nebude zklamána, pokud tohoto člověka najde?
Jsem chlap a je pro mě svým způsobem interesantní poznat přes knižní produkci vnitra žen. Pokaždé se usvědčím, že ve svém věku ještě nejsem stoprocentní znalec ženských duší. Klára i Gábina jsou tak trochu drbničky a šťabajzny a přitom ani jedna z nich nemá zcela šťastný osud. Klára je vdova a Gábina udržuje vztah s ženáčem, který se nechce vzdát své původní rodiny. Jak na příkladu Gábiny, tak na příkladu nové hrdinky Kamily, je vidět, jaká rizika s sebou může nést vztah ženy s ženáčem.
Příběhy Gábiny a Kláry mají šmrnc. Po přečtení obou dílů vím, že třetí pokračování rozhodně nebudu ignorovat a už se zapisuji do pořadníku na toto dílo.
Knihy Aleny Jakoubkové jsou ukázkové odpočinkové čtení do podzimních dnů a já děkuji nakladatelství MOBA za recenzní výtisk, který mě zase tak trošku posunul v pochopení ženského světa.


Přišla třetí blondýna Přišla třetí blondýna Alena Jakoubková

Na malém městě, jako jsou Vlčice, ví skoro každý, kde se co šustne, ale sestry, dvojčata Klára a Gábina, to vědí do puntíku. A strašně rády do všeho strkají nos, což nelibě nese soukromé očko David Holzman, který si v nedalekém ok... více


Komentáře (0)

Přidat komentář