„Každý si zaslouží být hlavním hrdinou něčího příběhu.“

recenze

Miluju tě. Já vím (2021) 4 z 5 / mujkniznisvet
Miluju tě. Já vím

Na začátek chci zmínit, že Navždycky jsem nečetla. Já vím, asi bych mohla (a s klidným srdcem vám můžu říct, že po dočtení Miluju tě. Já vím to rozhodně mám v plánu). Ale alespoň jsem byla dalším testovacím subjektem, který vám potvrdí, že k chápání tohoto dílu Navždycky číst nutně nemusíte.
Hlavní hrdinkou příběhu je Ava, ta je v podstatě neviditelná, protože na ni téměř každý hned zapomene. Taky miluje cosplaye, čtení, hudbu a na rameni jí sedí Luci a Elfo, kteří jí radí skoro při každém rozhodování, a to se mi moc líbilo!
Kniha začíná právě tím, že Avě napíše někdo s neznámým číslem a tam se hned tihle dva prcci projeví.
Jelikož se tuhle recenzi snažím udělat spoiler-free, tak už jen řeknu, že pokud jste filmoví nadšenci, tak si v knize rozhodně přijdete na své! Je doslova plná narážek na spoustu známých filmů - hlavně Star Wars (samozřejmě), potom Hunger games, Harry Potter.. ovšem pokud nejste fanoušky těchto filmů, je dost možné, že v tom budete občas trochu plavat.
Taky jsem vám chtěla říct, že se s Avou v mnohém ztotožňuji - snad až na cosplaye, haha - a myslím, že spousta z vás se s ní bude ztotožňovat taky. Přeci jen my knihomolové máme díky čtení občas lehce nerealistické romantické představy o vztazích.
Na závěr vám moc chci doporučit playlisty, které v knize najdete (můžete si je najít pomocí QR kódu, který je v knize; na Spotify na profilu nofreeusernames, nebo prostě na stránkách cooboo). Já tedy rozhodně nejsem ten typ člověka, který by mohl hudbu poslouchat při čtení, ale hned po dočtení jsem si Soundtrack Avina života pustila k editování fotky a moc mě bavil. :)

+ jsou v knize ultra roztomilé malé ilustrace a pár citátů, které opravdu člověk z hlavy jen tak nepustí, takže jeden z nich jsem vám dala hned do titulku

Komentáře (0)

Přidat komentář