K moři jako stvořená

recenze

Něco jako láska (2018) 4 z 5 / knihomolka_elka
Něco jako láska

Nádherný, svěží, romantický příběh odehrávající se v přístavním městečku Bell Harbor, který nepochybně zahraje na city nejedné ženy. Která z nás by v létě na pláži nechtěla zavadit o šik svalnatého lékaře, který je vždy po ruce? Protože né všechny máme šanci si takový románek zažít na vlastní kůži, přináší nám Tracy Brogan tuto skvělou knižní verzi.

Modré latě na titulní straně ve mně evokují plážový domek, a žlutá zadní strana zase písek. Pro pořádné dokreslení se zde nacházejí i dary moře a věci co si prostě nesmíme zapomenout vzít na pláž stejně jako tuhle knihu. Na první pohled je k moři kniha jako stvořená. A protože se jedná o paperback, nemusíme se ani obávat, že by příliš zatížila zavazadlo, až se budeme dopočítávat těch hraničních 15 kg do letadla.

Velice mě potěšilo, že si grafici dali práci i na vnitřním designu knihy, kde se u začátku každé kapitoly nachází šest mušliček a aby jich nebylo málo, každý odstavec je oddělen další mušličkou. Knížka se čte velice snadno a svěže, což při odpočinku oceníme všechny.

A teď k ději. Setkáváme se zde se Sadie Turnerovou, třicetiletou matkou dvou dětí, v rozvodovém řízení. Ženou, zhrzenou životem a pevně rozhodnutou, že pro ni už muži definitivně skončili. Aby se Sadie dokázala znovu postavit na vlastní nohy, odjíždí načerpat síly za bláznivou tetičkou Dody do přístavního městečka Bell Harbor, jejíž dům se nachází přímo u jezera Michigan. Sledujeme vnitřní boj organizátorky a milovnice úklidu Sadie s nepořádnou a lehkovážnou tetičkou Dody. Veselé hašteření dvou malých sourozenců sedmileté Paige a čtyřletého Jordana a v neposlední řadě pak příběh Sadie a sexy doktora Dese, který se v Bell Harboru ocitá jako dočasná výpomoc za místního lékaře. Oba mají svou minulost, kterou si nesou pevně zarytou ve svém srdci. Ona je pevně rozhodnutá, že muži jsou pasé. Má své děti, ty jsou přednější. On je lékař, zdrží se jen na léto. V hloubi duše si nese něco, o čem nikomu nepoví. Dokážou si k sobě Sadie a Des najít cestu nebo jsou již předurčeni zůstat sami?

Knížka je opravdu moc povedená. Psaná s lehkostí a svěžestí ideální pro léto. Překvapilo mě, kolikrát jsem se u knihy od srdce zasmála. Navíc ta grafika, je prostě překrásná. Je to jedna z prvních vydaných knih od nakladatelství Motto v nové edici Srdcovky, a jestli budou tak dobré i ostatní knihy této edice, tak mé srdce plesá. Rozhodně vám knihu doporučuji, zažijete si díky ní svůj vlastní plážový románek a to už stojí za to ne?

Komentáře (0)

Přidat komentář