Malé nemilé tajemství

recenze

Sousedky (2019) 3 z 5 / knihomolka_elka
Sousedky

Hned z titulní strany se dozvídáme, že se v knize Sousedky setkáme s tajemstvím, vraždou, a dvěma ženami - Melissou a Hester, jež vedle sebe žijí na předměstí, avšak nemají k sobě zrovinka blízko. K Melissině radosti a Hesteřině vzteku. Žel nebývalo tomu tak vždy...

Hester je zkušenostmi opředená šedesátnice kypící nesmírnou touhou moci se o své rozumy s někým podělit a vlastně i moci si vůbec s někým promluvit. On totiž její psík dokáže být velmi milým společníkem, na debatu ho však mnoho neužije. Na druhé straně plotu žije zhruba o dvacet let mladší Melissa, která žije téměř dokonalý život. Má krásný moderní dům, manžela a pubertální dcerku.

Kdysi by dala Melissa cokoli za to, aby si to malé ukřičené děcko někdo chvíli vzal a ona si mohla na chvíli odpočinout. Cokoli… tehdy dokázala snášet i všemožné rady a poznámky její až příliš vlezlé sousedky Hester. Dnes je naopak ráda, že se jí podařilo z jejich spárů vymanit.

Člověk míní, život mění a tak se úderem osudu (no a popravdě možná nejen jím) stane, že tyto dvě na míli rozdílné ženy sdílí jedno obrovské tajemství. Tajemství, na kterém stojí celá dějová linka této knihy. K Melissině nelibosti si tedy tyto dvě ženy znovu musí najít cestu jedna ke druhé a naučit se spolu vycházet. Zní to jako idylka z maloměsta, ale vina zaklepe na dveře až příliš brzy…

Abych byla zcela upřímná, čekala jsme od této knihy něco víc. Na Goodreads je tato kniha velice dobře hodnocená a tak jsem od ní nějaká ta očekávání měla, ta však nebyla tak úplně naplněna. Na rozdíl od předchozí knihy autorky - Sama v černém lese, je tato kniha velice vleklá a v příběhu moc akce a zvratů hledat nelze. Samotný příběh je naštěstí dobře a promyšleně zakončen, čímž je samotná kniha tak nějak zachráněná, nicméně díky počáteční táhlosti děje nemohu knihu hodnotit více než třemi hvězdičkami.

Komentáře (0)

Přidat komentář