Hvězdopravec

recenze

Hvězdopravec (2021) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Hvězdopravec

Neotřelý příběh plný krásných slovních obratů, ve kterém se fantazii meze nekladou.

Mikuláš je vysokoškolák, kterého vyhlídka na dospělácký život příliš netěší a když má možnost uniknout tíživé realitě, neváhá. Záhy se ocitá ve Snové říši, kraji jemuž ze svého trůnu na hoře z pánevních kostí vládne tyran. Je Mikuláš tím na jehož návrat celá říše čeká? Je Hvězdopravcem?

Páni, tohle bylo skvělé! Přestože má autor specifický styl psaní, který nesedne každému, kniha mě překvapivě pohltila od první kapitoly. Rozhodně to ale není žádné oddychové čtení, příběh vyžaduje vaši plnou pozornost, jinak snadno ztratíte přehled o ději.

Snový svět byl skvěle vystavěný a neustále mě ohromoval přemírou fantazie, jakou do něj autor vložil. Narazíte na galéru z lapisu lazuli, nebelrybu, spícího krále v bílém mušelínu, již zmíněnou horu z pánevních kostí i neandrtálskou ženu s plnovousem a spoustu dalších podivností. Autorova představivost je nekonečná.

Všech dvanáct kapitol je krásně nadepsaných a u každé je vyobrazené souhvězdí. Celkově se mi zakomponování souhvězdí do příběhu moc líbilo. Oceňuji také úžasnou obálku, která nevyobrazuje hlavní postavu, nýbrž jeho psychopompos Tabulovou horu.

Konec byl na můj vkus moc uspěchaný a i když jsem měla pár teorií jak by mohl být příběh ukončený, autor mě příjemně překvapil. Pokud hledáte neobyčejný divnopříběh, Hvězdopravec je tou pravou knihou.

Komentáře (0)

Přidat komentář