Hvězdopravec přehled

Hvězdopravec
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463858/bmid_hvezdopravec-6xf-463858.jpg 3 67 67

Jsou světy v našich hlavách opravdovější než ty, ve kterých skutečně žijeme? Konec studia na vysoké se blíží a Mikuláš Koperník by měl už brzy vykročit do dospělosti. Ta představa ho ale vůbec netěší. Když se mu naskytne možnost tento okamžik oddálit a vstoupit místo do reality do světa fantaskních příběhů, neváhá ani minutu. Dostane se do snových krajin, jimž ze svého trůnu na hoře z pánevních kostí vládne despotický tyran. Dokáže ho Mikuláš jen s pomoci mrtvé neandertálské ženy a sourozenců tvořených hvězdným prachem svrhnout? Snový svět, ve kterém se oceán vlévá do nebe a po zemi kráčí medvědice velikosti pohoří, se může jevit jako úžasné místo. Je život v něm ale opravdu lepší než vyhlídka na běžný život a obyčejnou práci v kanceláři? Vrátí se Mikuláš do reality, nebo se rozhodne upadnout do věčného spánku a svět snů už nikdy neopustí? Leda že by existovala možnost pobývat v obou realitách zároveň…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvězdopravec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Varvara
27.06.2024

Knihu nechávám bez hodnocení, jelikož snový svět autora mě moc neoslovil, nedovedla jsem si ho dost dobře představit a hůř se mi při čtení těch pasáží držela pozornost. Ani mě vlastně nezajímalo, jak zápletka ve snovém světě dopadne. Pořád tam byly nějaké boje, hlavně se zvířaty, což bylo spíš smutné (když zvířata dostala na frak). Ale četla jsem dál, protože jsem byla zvědavá, jak to dopadne s Mikulášem. A dobře že jsem vydržela, protože pointa knize nakonec dala smysl a vše zapadlo.

NymphMaeve
28.11.2023 4 z 5

Kniha Kaziměsti se mi docela zalíbila a když jsem v knihovně narazila na Hvězdopravce, neodolala jsem. Hned jsem se pustila do čtení a docela mne zarazilo, jak si knihy nejsou skoro vůbec podobné. Kdybych nevěděla, neřekla bych, že jsou od stejného autora. Každopádně jsem se rychle začetla a přes malinko zmatený začátek se prokousala do příběhu Mikuláše Koperníka, jeho rodiny a přátel. Už před polovinou knihy mi bylo jasné, o co tady jde a že to není klasické fantasy. Neuvěřitelné věci, které autor vymyslel, mne moc bavily - organické balóny, bojovníci dle souhvězdí, laspisová galéra, velká a malá stvoření z hvězd. Bylo moc příjemné se nechat tím světem a příběhem ukolébat. Mikulášovo nitro mne dokázalo pohltit a vývoj příběhu byl moc zajímavý, včetně jeho konce a celkově zjištění. I když to pro mne nebylo úplně překvapení, užila jsem to. Autor umí neuvěřitelně zaujmout tím, co a jak vymyslí i podá na papír. Kaziměsti se mi líbili víc, ale Hvězdopravec je v těsném závěsu. Přečteno jednou, vracet se k ní asi nebudu, ale byl to příjemný zážitek.


cathyblack
30.10.2023 4 z 5

Tohle ale nebylo vůbec špatné. Martin má obrovskou fantasii. Přelínání skutečného s "vysněným" mi přišlo zábavné, zajímavé. Unášet se na vlnách podivna mne velmi bavilo a každý pád v realitě lidského života jsem si podivným způsobem užila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12. týden)

21.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Hvězdopravec v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech3x