Hotýlek na Islandu aneb Romantika v zemi ledu a ohně

recenze

Hotýlek na Islandu (2020) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Hotýlek na Islandu

Máte oblíbeného autora, který vás ještě nezklamal?
.
Co se týká romantiky, tak je pro mě číslo jedna rozhodně Julie Caplin. Všechny její knížky jsou úplně úžasné a navíc dostanete přidanou hodnotu, že se s knížkou někam podíváte. Tentokrát jsem se s ní vydala na Island. Nikdy dřív jsem tu potřebu neměla, ale teď tam opravdu chci jet. Snad se v budoucnu zadaří.
.
Zápory: U Julie Caplin se moc nemůžeme bavit o záporech. Jediné, co mi přišlo nic moc bylo to, jak si hlavní hrdinka Lucy nechala ubližovat předchozím partnerem a ještě z toho měla černé svědomí. Achjo, chápu to, dokonce bych řekla, že je spousta takových holek. Ale nejradši bych jejího ex něčím přetáhla. Její pomsta byla ale fakt skvělá.
Ať jsem objektivní, tak uznávám, že někoho (mě ne) může odradit prvoplánový příběh, ze kterého jasně poznáme, s kým Lucy skončí.
.
Klady: Bezesporu je pro mě nejvíc, jak autorka umí popsat místa. U většiny jejích knih mě dokáže nalákat na danou destinaci a to je opravdu super. Popis postav je taky báječný – víte, jak si je máte představit, ale popis nezabere dvě stránky. Lucy byla moc fajn a sympatická, ctižádostivá žena. Líbilo se mi, že jsme se podívali, jak funguje taková ředitelka hotelu. A Alex… achjo, toho jsem si opět zamilovala. Milý, sexy, úspěšný a ještě tak laskavý. Dokázal se o ni postarat tak hezky a vůbec to nebylo nijak přehnané. Už v Cukrárně v Paříži se mi hrozně moc líbil. A taky musím zmínit Heklu, ta mě moc bavila. Dodala příběhu boží vtip.
U téhle série knih se mi líbí, že v nich dojde i na intimnější scény. Je fajn, že se podíváme v příběhu dál než ke zhasnutí a prohloubení polibku, jako u jiných knih. Ale zase to není žádné porno. Prostě romantika.
.
Obálka a grafika: Naprostá nádhera. Celá tahle série má boží obálky od @brabikate_draws a tohle je zatím má nejoblíbenější. Ale ptáčci štěbetali, že na podzim můžeme čekat novou knihu z této série opět s boží obálkou, tak koukněte k brabikate do profilu.
.
Verdikt: Úžasné a dokonalé počtení. Prostě a jednoduše si to musíte přečíst, jestli máte aspoň trochu rádi romantiku. Plný počet 5/5.

Komentáře (0)

Přidat komentář