Francouzská romantika

recenze

Ve stínu erbu (2021) / MarcyM
Ve stínu erbu

Hana Marie Körnerová umí. A nejlepším důkazem toho, že umí, je fakt, že se její knihy dočkají nových vydání. Kniha z kategorie „propadák“ by se sotva shledala s reedicí jako třeba „Ve stínu erbu“, jejíž čerstvé 2. vydání mám nyní k dispozici, a protože jsem neměla možnost přečíst si knihu ve vydání prvním, raduji se z této příležitosti poznat děj knihy prostřednictvím druhého vydání.
Mohu se objektivně vyjádřit, že v této knize jsem našla všechno, co jsem čekala: zdravou míru napětí, pořádnou porci lásky a milostné vzplanutí a samozřejmě nemohly chybět intriky či zrada.
Je to velmi zdařilý historicko-romantický příběh s hlavní hrdinkou, jež je mi moc sympatická. Ze srdce miluji Francii, Paříž, zámek ve Versailles, a tak když se tam nyní nemůže vycestovat, přenáším se aspoň v mysli do mé milované Francie v době vlády Ludvíka XV.
Věřím v lásku na první nebo třeba na druhý pohled a neumím si představit, že bych si musela vzít za manžela někoho, koho by mi domluvili mí rodiče. To se stalo Frederice Montlier , dceři sicilského vévody, která se musela provdat za Raymonda, druhorozeného syna hraběte. Rodiče sledovali zásnubami svých dětí vlastní zájmy. Otec Raymonda prahne po penězích, otec Frederiky zase po politickém vlivu.
Mladí novomanželé proto neoplývají zkraje láskou a o nějakých sympatiích se nedá mluvit ani z jedné strany. Ba právě naopak.
Pak zasahuje do osudu válka, kam musí odjet Raymond a místo líbánek čeká Frederiku samota. Aby toho nebylo málo, musí Frederika čelit intrikám Raymondovy rodiny a jako silná hrdinka odolá.
Romantiky není v covidové době dost. Se zvědavostí sobě vlastní bych si ráda přečetla o dalším osudu Frederiky i jejího manžela Raymonda.
V každém případě se s paní Hanou Marií Körnerovou zase ráda vypravím do minulosti. Je to skvělá průvodkyně, kterou nelze odmítnout.
Za tento skvělý recenzní výtisk děkuji nakladatelství MOBA.

Komentáře (0)