Správné čtení na léto

recenze

Zmizení perníkové princezny (2020) / MarcyM
Zmizení perníkové princezny

Kdo si chce dopřát správnou dávku "babského" čtení, pro toho je kniha Zmizení perníkové princezny jako stvořená. Pro mě to byla klasická oddechovka a až na hlavní zápletku, zmizení perníkové princezny, se mi jevila jako příběh z obyčejného života dvou dám v současné době. Myslím, že je dost dobře možné, že i takové dvě dámy mohou někde žít.
Každý, kdo bydlí v malém městečku nebo vesnici, ví, že klevety se šíří rychlostí blesku. Nejinak je tomu i na malém městečku Vlčice, kde si každý vidí skoro až do postele a soukromé záležitosti se přetřásají veřejně. Dvojčata Klára a Gábina, která ve městě podnikají, to dokladují. Nerozpakuji se řešit cizí osudy. To se nelíbí někdejšímu policejnímu vyšetřovateli, jenž si v nedalekém okresním městečku zřídil detektivní kancelář.
Když se ztratí mladá pernikářka, která dodávala své produkty do Gábininy kavárny, pasují se obě sestry do role policejních vyšetřovatelek … Přitom k tomu nemají ani odborné vzdělání – obě jsou vystudované zdravotní sestry a ani praktickou zkušenost – Klára podniká v květinářství a Gábina má kavárnu.
Navíc ve svých 45 letech nemá ani jedna z nich uspořádaný rodinný život. Ovdovělá Klára udržuje příležitostný milostný poměr s ženatým mužem a její sestra Gábina je dlouhodobě zamilována také do ženatého muže, který jí „krmí“ nadějí, že kvůli ní opustí svoji ženu …
Na Kláře je chvályhodné, že i po létech vzpomíná na svého zesnulého manžela a chodí na jeho hrob a přiznává, že je to jediný muž, kterého kdy milovala.
Knihy Aleny Jakoubkové jsou charakteristické tím, že mají na obalu obrázky atraktivních dam, za kterými se muži rádi ohlédnou. Nejinak je tomu i u této novinky z letošního roku, která doplnila moji sbírku knih této autorky.

Komentáře (0)

Přidat komentář