Dům Carrow se probouzí.

recenze

Přízraky domu Carrowů (2020) 5 z 5 / TerezaMondeková
Přízraky domu Carrowů

„Ne vše na tomhle světě jde strčit do zkumavky.“

Carrow... nejstrašidelnější dům ve státě. Dům stojí na útesu pod kterým je moře, ale i přes to dům vypadá děsivě. Zevnitř i zvenku. Je proslulý svou hrůzostrašnou minulostí, stala se tam řada děsivých událostí, které má na svědomí bývalý majitel Edgar Porter.

Remy pracuje v domě Carrow jako průvodkyně už dva roky. Ráda lidi provádí po domě, vypráví o jeho kruté minulosti. Je spoustu svědků a důkazů, že se po domě pohybují duchové, ale ona sama žádného neviděla. Ale nepochybuje, že tam jsou a dívají se.

Po jedné prohlídce jí jeden z účastníků udělí nabídku. Chce v domě strávit dva týdny se skupinkou lidí a pozorovat paranormální jevy, které se v domě dějí. Remy souhlasí a sama ke skupince přidá s nadějí, že nějakého ducha spatří.

Nadšená osmičlenná skupinka se sejde v domě Carrow, ale hned jak se tam objeví, tak začne silná bouřka, která jim znemožní odjet. Pak se začnou dít podivné věci, ale to je teprve začátek. Jejich nadšení rychle odpadne, když jeden z účastníků za podivných okolností zemře.

Je možné, že by po nich šel bývalý majitel, zvrácený sériový vrah? I kdyby v domě stále byl, tak je to jenom duch. Duchové ublížit nemohou. Možná, že je s nimi někdo od začátku v domě a schovává se. Někdo, kdo si s nimi od začátku pohrává. Ať už to je pravda, nebo ne... jde jim o život a nikam není úniku.



Páni! Jsem ohromená! Dost mě zaujal nápad na příběh. Já sama si ráda čtu o strašidelných domech, hradech a rozhodně chci v životě nějaký navštívit, takže jsem si knihu musela přečíst.

Za mě je tohle jedna z nejlepších knih od téhle autorky. Možná nejlepší. Autorka prostě píše tak neuvěřitelně poutavě. Začetla jsem se a než jsem se nadála, tak byl konec knihy. Autorka popsala prostředí strašidelného domu, přízraků, záhadných vražd, duchů... tak uvěřitelně, až mě to ohromilo. I ta strašidelná atmosféra celého domu je v příběhu vykreslena dokonale. Během knihy jsem měla i dojem, že se autorka sama o paranormální jevy, duchy a přízraky sama zajímá. Díky všem informacím příběh působil příběh ještě věrohodněji.

V knize nechybělo ani překvapení, napětí, nebezpečí... autorka mě během knihy i šokovala. Takové příjemné zpestření knihy bylo jiskření mezi Remy a Markem. I epilog se mi líbil. Já nemůžu vůbec nic vytknout! Upřímně... kdyby mi někdo udělil takovou nabídku, tak hned kývnu, takže jsem postavám v knize dost záviděla!

Komentáře (0)

Přidat komentář