Děsivá tajemství

recenze

Temná cesta (2020) / lada.ladislav
Temná cesta

Tentokrát to netrvalo vůbec dlouho a já jsem se opět mohl ponořit do dalšího dílu své oblíbené série Případů Kate Burkholderové od autorky Lindy Castillo! Už v recenzi předchozího dílu (V moci zla) jsem avizoval, že velmi brzy nakladatelství MOBA vydá již deváté pokračování s touto hlavní hrdinkou s názvem Temná cesta, které si rozhodně nemohu nechat ujít. A svému slovu prostě musím dostát.

Opět se tedy všichni budeme moci ponořit do Amišské komunity a odhalit další tajemství, která se někteří z Amišů snaží skrývat. Protože by mohla být až příliš děsivá... Hlavní hrdinka Kate Burkholderová se opět dostane do velmi komplikované situace. Pravda, to není zrovna novinka, protože do takových situací se dostává zcela běžně. Tentokrát se kvůli školácké chybě ocitne na farmě s vrahem odsouzeným na doživotí za vraždu své ženy, který utekl z vězení. Nezáviděníhodná situace, co myslíte? Jenže kdo ten vrah je? Kate ho dobře zná. Strávila s ním dětství. Může být muž odsouzený na doživotí za vraždu své ženy nevinný? A tak Kate opět rozjíždí své vlastní vyšetřování...

Hlavní hrdinku jsem si oblíbil hned na začátku série. A i když jde už o devátý příběh, ve kterém vystupuje, mé sympatie stále neztratila. Ve své práci je prostě skvělá. Málokdo má takové zapálení, ale tahle žena vydrží prostě všechno. Její práce ji nedá spát, žije pro ni. A jakmile se něco stane, je vždy na tom správném místě. Nebo alespoň udělá vše proto, aby se tam dostala. Možná to zní trochu jako klišé, ale mě to prostě pořád baví. Nerozhodí ji ani peripetie v osobním životě, kterým také čas od času musí čelit (konec konců jako každý z nás) a které jistě všichni čtenáři s napětím očekávají. Protože co by to bylo za příběh, kdyby v něm zcela chyběly problémy se vztahy? A několik bolavých míst na toto téma se objevuje i tady, protože hlavní zápletka příběhu se dotýká její dávné lásky... Myslím, že hlavně ženy tuto zápletku ocení, ale přiznávám, že i mě bavila a od čtení rozhodně neodradila.

Pro milovníky celé této série mám dobrou zprávu: ani kniha Temná cesta není posledním dílem série! Autorka už totiž připravuje další pokračování s názvem Labyrint tajností, takže se všichni společně můžeme těšit, až vyjde.

Komentáře (0)

Přidat komentář