Dávná přítelkyně

recenze

Zpřetrhaná pouta (2022) 5 z 5 / lada.ladislav
Zpřetrhaná pouta

Není to tak dlouho, co jsem vás upozorňoval na vydání nové knihy americké autorky Lindy Castillo. A dnes to mohu udělat znovu: právě totiž vyšel dvanáctý díl série s Kate Burkholderovou, který je nazvaný Zpřetrhaná pouta. Kate se tentokrát společně se svým přítelem Tomasettim pouští do vyšetřování případu, ve kterém figuruje jedna z jejích kolegyň. Ta je hledána za vraždu policisty. Kate by ji tedy měla zatknout. Čím hlouběji Kate do tohoto případu proniká, zjišťuje, že o osudné noci, kdy mělo k vraždě dojít, nikdo nechce mluvit... Co se tedy skutečně stalo? Je obvinění falešné? Uvěří Kate své dávné přítelkyni? A jakou roli v případu hrají zkorumpovaní policisté? Zkrátka Kate zase bude mít plné ruce práce!

Pokud byste snad chvilku měli pocit, že toto vyprávění bude klidnější, nenechte se zmást. Napětí zde totiž rozhodně nechybí. Objevuje se zda také téma korupce, které pro některé čtenáře nemusí být dostatečně zajímavé, ale mně nevadilo. A můžete se těšit na to, že poodhalíte něco nového ze soukromí Kate – autorka vám nastíní její začátky u policie. A celá série vám pak umožní nahlédnout do života Amišů a seznámit se s jejich životním stylem, zvyky, způsobem myšlení i životními hodnotami. Dovedli byste si představit sebe na jejich místě? Jaký by byl život bez všech vymožeností, které dnes máme k dispozici? Já moc ne a právě v tom spočívá originalita této série.

Já už moc dobře vím, co mám od těchto knih čekat. A má očekávání byla prozatím vždy naplněna. Ba naopak některé z vyprávění má očekávání dokonce předčila. Opět jsem fascinovaný tím, že autorka dokáže napsat tolik knih velmi podobné kvality. A tak čtivých!

Pokud se vám tato série líbí a zároveň patříte k těm, kteří rádi shlédnou film natočený podle knihy, tak mám pro vás ještě jednu dobrou zprávu: autorčin thriller Slib mlčení byl zfilmován! Hlavní představitelku Kate Burkholderovou ztvárnila Neve Campbellová. A já mohu říct, že i toto filmové zpracování považuji za zdařilé! Alespoň si takto můžeme všichni ukrátit čekání na další díl série.

Komentáře (0)

Přidat komentář