Zpřetrhaná pouta

Zpřetrhaná pouta https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484496/bmid_zpretrhana-pouta-6Sm-484496.jpg 4 258 73

Ovdovělý amiš Adam Lengacher, který vzal své děti na projížďku na saních, narazí cestou na auto, které uvízlo v závějích, a opodál najde bezvládnou ženu. Zavolá tedy náčelnici policejního oddělení v Painters Millu Kate Burkholderové. Ta se k nehodě neprodleně dostaví a zažije šok: v oné neznámé poznává Ginu Colorosovou, policistku a spolužačku ze studií na policejní akademii. Gina jí prozradí, že je hledaná za vraždu policisty. Tvrdí, že ona je nevinná, že za jejím obviněním stojí spiknutí zkorumpovaných policistů, které chtěla odhalit. Kate požádá o pomoc svého přítele agenta Johna Tomasettiho a společně se pouštějí do vyšetřování případu. Záhy se však ukáže, že nikdo o té noci, kdy Gina údajně zastřelila kolegu, nechce mluvit... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Outsider , 2020


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
12.02.2024 4 z 5

Moc se mi to líbilo. Výstižnější název by ani nemohl být.
Kate se za nečekaných a rozhodně ne zrovna vítané situace setkává se svou bývalou kolegyní a kamarádkou Ginou. Jenže se nerozešly v dobrém. Každá jinak vnímala svou službu u policie. A teď to vypadá, že je Kate poslední možnost na záchranu jejího zpackaného života...
A do toho všeho se nechtě a hlavně díky své víře a způsobu života připlete Amiš Adam vdovec se svými dětmi.
I když tu není brutalita na každém kroku, rozhodně má děj spád a konec ještě dokáže vše pořádně zamotat.
Moc se těším na další díl.

Iva B.
27.01.2024 4 z 5

Mně už je to trapné psát a pořád se opakovat! Ale bylo to skvělé, ne na 5/5, ale pořád to má svůj, šmrnc a napětí, pořád mě to baví a od knihy se mi nechtělo odcházet. Miluju tuhle sérii a možná jsem k ní proto docela nekritická.


SilvieSisinka
12.01.2024 5 z 5

Opět spisovatelka nezklamala.Vzdy se to skvěle čte.

Lolila
03.01.2024 4 z 5

Tento diel bol skôr zameraný na amišskú kultúru a návrat do minulosti ako detektívne vyšetrovanie. Ale ináč v pohode čítanie.

1bublina
27.12.2023 4 z 5

Už to tu párkrát zaznělo a já mám stejný názor. Tenhle díl mě tolik nebavil. Četla jsem ho hodně dlouho, protože mě vlastně ani moc nezajímalo, jak to dopadne. Doufám, že další díl bude, jak jsme zvyklí: stará, dobrá amišská vražda :)

Pája699
05.12.2023 4 z 5

Tento díl byl za mě trošičku slabší, než ty předešlé. Víc než samotný příběh, který byl trošičku jednodušší, se mi líbilo popisování mrazivé přírody. Ta atmosféra byla doslova mrazivá :-) Krásné závěje sněhu, úplně to samé, když se právě teď podívám z okna .-)

Adam a jeho rodina....to byli takoví zlatíčka.....to mě hřálo u srdce a hned jsem si je zamilovala. I já jsem si celou dobu taky říkala, hlavně ať se ani jednomu z nich nic nestane.

Tomaseti a Katie, tahle linka mě baví. Uvidíme co si pro ně i pro nás čtenáře autorka připravila do budoucna .-)

Mandlevest
06.10.2023 5 z 5

Série, které jsem (zatím) nejvíce věrná v počtu přečtených dílů a bude jich ještě více, tuhle sérii neopustím ani v budoucnu. I když autorka píše jednotlivé příběhy dle podobného schématu a odehrávají se v identickém prostředí, v tomto díle alespoň trošku vyšla ze své komfortní zóny a příběh pojala jinak. A mě to moc potěšilo a vůbec na mě příběh nepůsobil slabším dojmem, spíše jsem to ocenila. Více jsme pronikli do života amišské rodiny a ani vzpomínkové kapitoly Kate a Giny mně vůbec nevadily, spíše naopak. Konec se dal vytušit, ale nějak mám pocit, že v této knize nebyl "to hlavní". Stabilně dobré čtení a sympaticky lidská náčelnice Kate Burkholderová ho zdobí jako ta pověstná "třešnička na dortu". Ta se autorce opravdu povedla :-).

Evule *
15.09.2023 5 z 5

Také tento díl se mi velmi líbil. Čtivé a napínavé, pořád jsem čekal co z toho bude a trochu se bála o ty děti. Sníh a mráz z té knihy i v tomto letním počasí úplně studil, příběh tentokrát možná pozvolnější ale za mě věrohodný.

Evaho73
12.09.2023 4 z 5

Podľa môjho názoru tkvie úspech tejto série hlavne v skvelej propagácii amišskej kultúry.
V tejto časti o trochu viac vynikol práve kontrast dvoch rozdielnych kultúr, ale hlavná postava sa opäť v obidvoch dokázala naozaj dosť vierohodne orientovať.
Kto je vlastne hlavná postava ?
Kate Burkholder, náčelníčka polície v mestečku Painters Mill v Ohiu. Kate je bývalá amiška, ktorá prežila útok sériového vraha, keď bola ešte dievča. Teraz sa musí vyrovnávať s minulosťou a riešiť zločiny, ktoré sa týkajú amišskej komunity.
Pridajte k tomu záhadnú a napínavú zápletku, kde sa rieši korupcia s prepojením na minulosť a spokojnosť čitateľa je tu opäť zaručená ;-).

katerina4564
05.09.2023 3 z 5

Opět díl s trochu jiným pojetím než jsme u autorky zvyklí, ale nemůžu si pomoct a musím ho hodnotit jako slabší. V podstatě se pořád dokola omílá počasí - sněhová kalamita, to jestli Gině věřit nebo nevěřit, celé se to na mne nějak moc táhlo, ale samotná podstata děje byla zvolená dobře, jen prostě to zpracování a popisování okolo. Co mi už hodně začíná vadit je absolutní mrtvolný stav vztahu Kate a Tomasettiho. Po většinu dílů dělají na veřejnosti, že se neznají a přijde mi to už trapné. V podstatě se skoro ani nevidí, noo, chtělo by to vylepšit.

danica6371
20.08.2023 4 z 5

Tohle bylo dobré! Super prostředí sněhové kalamity, zajímavý příběh i zápletka. Do konce jsem nevěděla dne ani hodiny :-D Jediné, co mi přišlo kapku divné bylo, že Kate je několik dnů zavřená na jednom místě a nijak ji nikdo neshání, neřeší problémy spojené s kalamitou... ale jinak dobré, i když jsem měla trochu problém se začíst.

lenkavildomcova
17.08.2023 5 z 5

Nesouhlasím s tím, že je tento díl slabší. Přečetla jsem na jeden zátah a moc mě to bavilo. Jako vždy...

Kami33
16.07.2023 5 z 5

Mám ráda tuto série, ale je pravda, že tento díl je trochu slabší.

Pavlína2019
10.06.2023 2 z 5

Bohužel, tento díl mě nebavil, vlastně se moc nedělo.
Autorku mám moc ráda, ale úplatky a zkorumpovaná policie opravdu nejsou můj šálek čaje.
Tato kniha tématem ze série vybočuje.
Těším se na další příběhy, již více klasické... :-)

Nelly
01.06.2023 4 z 5

Dobré čtení, trošku jiné díky tomu, že se příběh netočil kolem zločinů, které by se přímo týkaly amišské komunity, takže takové osvěžení, aby celá série nebyla na "jedno brdo".

pepa4081
28.05.2023 2 z 5

Přečetl jsem celou sérii a bohužel se mi zdá dost nevyrovnaná. Některé díly skvělé, jiné podprůměrné. To je i případ této knihy. Autorka celou dobu omílá dokola několik málo faktů a vlastně se nic moc neděje, takže velká nuda. Bohužel.

kyssling
21.05.2023 3 z 5

Konečně trochu originální pokračování, mírný nadprůměr, celkově mě ale připadá, že autorka moc ty postavy neposouvá, kolegy, svůj vztah ....

muchomurka
19.04.2023 3 z 5

Bylo to čtivé a i celkem napínavé, ale takové zdlouhavé a vlastně se tam nic moc nedělo. Kate hodně vzpomínala, což mě nějak nebavilo. Samotné vyšetřování se teď dělo tak nějak mimochodem a vyústění příběhu bylo hodně rychlé - šup a najednou konec. Ale za mě je hlavní, že romantická linka je tak jak má být a vyvíjí se správně. To by mě hodně mrzelo, kdyby autorka Kate a Tomassetiho rozeštvala.

krevetka79
25.03.2023 5 z 5

Další povedený příběh.
Pouto přátelství ze začátku Kateiny kariéry nám ukazuje zatím neodkrytou část její minulosti.
Amišská bezelstnost a neohroženost při poskytnutí pomoci komukoliv v nesnázích.
I když i Amiš je jen muž.
Příběh, který je velmi dobře zasazen do příchodu sněhové bouře a opět nechybí napětí od začátku do konce.
Poprvé jsem se na konci knihy od Lindy Castillo i usmála.

ArwenAragorn
09.03.2023 5 z 5

81%


Výborný další díl. Nevadil mi pozvolný příběh hlavně z prostředí Amišů, i když konkrétně Amišů se tento díl dotýká jen okrajově, konec to všechno svým napětím vynahradil. I atmosféra uprostřed sněhové bouře je skvělá. Kate a její dávná kamarádka Gina. Kate má dilema - věřit jí nebo ne, zvlášť když na povrch vyplouvají další skutečnosti? Jak zjistí, co je lež a co pravda?
Mohu doporučit.