Colleen Hoover se pustila do psychothrilleru.

recenze

Pravda, nebo lež (2020) / Podlavicí
Pravda, nebo lež

Colleen Hoover je má oblíbená autorka, u jejíchž knih si skvěle odpočinu, pobavím a užiji svou dávku romantiky. Byť jsou její knihy primárně určeny ženskému publiku, nejsou to ty jednoduché, plytké příběhy, kdy se dva potkají, nenávidí se, bum, a láska jako trám. Colleen Hoover svým příběhům dá vždy něco navíc, témata, která vás donutí se zamyslet, či vámi dokonce otřesou. Ovšem tentokrát autorka zabrousila do žánru psychothrilleru, který pro ni není zas tak typický.

Nepříliš úspěšná spisovatelka Lowen se protlouká životem, jak se dá. Po smrti matky, o kterou se starala, se snaží dát svůj život dohromady, hlavně tedy po finanční stránce. S nadějí se proto upíná na schůzku se svým agentem, kde dostane zajímavou nabídku - dokončit veleúspěšnou detektivní sérii slavné spisovatelky Verity, která se zotavuje po vážné autonehodě.

Lowen nabídku přijímá, a proto odjíždí s Jeremym, manželem Verity, do jejich domu, kde si má projít veškeré podklady a poznámky k chystaným knihám. Lowen mezi papíry objeví Veritin deník, v němž popisuje svůj vztah s manželem, dětmi, veškeré své pocity, postoje, názory. A Lowen pochopí, že vztah Verity a Jeremyho byl ve skutečnosti jiný, než se na první pohled zdál.

Nebudu vás dlouho napínat. Je to přesně ta Colleen, jakou máme rádi. Knihu neodložíte, dokud ji nedočtete, protože tahle ženská je naprosto skvělá vypravěčka. Pravda, nebo lež je (návykově) čtivá, plná jiskření, ale oproti „klasické“ Colleen je navíc okořeněná o napětí, tajemno a šokující odhalení.

Autorka si se čtenáři pohrává jako kočka s myší. Pokaždé, když už si myslíte, že teď už ale opravdu víte, jak to celé je, zjistíte, že je opět všechno úplně jinak.

„Pravda, nebo lež“ je skvělá jízda, kterou si užijete od začátku do konce. Kniha je propracovaná, má originální myšlenku, pointu i atmosféru. Zkrátka, nedá vám spát, dokud ji nedočtete, a myslím, že ani poté ne…


Děkujeme společnosti Euromedia Group, a.s., za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář