Rodina. Emoce. Napětí.

recenze

Lžička plná zášti (2022) 5 z 5 / Podlavicí
Lžička plná zášti

Hazel a Daisy. Známá dvojice oblíbených studentek je opět zpátky. Tentokrát má kniha název Lžička plná zášti a je to již šestý díl této oblíbené série Případy pro W + W.

Hlavní hrdince Hazel zemře dědeček. Proto se vrací do svého rodného města ke své rodině, aby jí byla na blízku a společně oplakali odchod milované osoby. Daisy musí samozřejmě Hazel podpořit, a tak odjede s ní. Jakmile dívky dorazí do rodinného sídla, dozví se tam velmi překvapivou novinku. Rodina Wongových se rozrostla o nového člena. Tím je tolik vysněný syn, malý Teddy. Jednoho dne dojde v rodině k nečekané tragédii a Hazel s Daisy jsou samozřejmě u toho. Jenžerole se obracejí a Hazel se najednou stává podezřelou. To samozřejmě dívky nemohou nechat jen tak a dávají se do řešení tohoto zapeklitého případu.

V tomto příběhu se dostáváme do Hong Kongu, rodinného sídla rodiny Wongových. Daisy je překvapená, že její kamarádka pochází z bohaté rodiny. Na začátku knihy máme vyobrazeno Hazelino sídlo a místo, kde se nešťastná událost odehrála. Jako velké plus vnímám to, že je zde také seznam postav, které se v příběhu vyskytují. A musím říct, že jich není zrovna málo.

Na knize se mi líbilo, jak autorka popisovala čínskou kulturu, dozvěděla jsem se hodně zajímavostí. Jak už samotný název knihy napovídá, je příběh hodně orientován na emoce. Emoce k rodině, kdy se hlavní hrdinka musí vypořádat s tím, že se v její rodině objeví nový člen. Vztahy k matce, otci, blízkým. Dívky se o sobě také dozvěděly další nové věci, poznaly se v nových situacích.

Myslím si, že příběh obsahoval důležité situace, které se vyskytují v našem reálném životě. Smrt rodinného příslušníka, přivítání nového člena v rodině, řešení mezigeneračních problémů, žárlivost. A to už je na takový příběh pro dospívající čtenáře velká nálož. Autorka se s tím ale poprala skvěle a já, jakožto Hazel, jsem příběhem a situacemi proplula s lehkostí.

Příběh má pro mě kouzlo překvapení a četl se moc dobře. Tím, že je psaný v ich formě (píše jej sama Hazel), jsem se dokázala vžít do situací, které dívky prožívaly.
Jestli váháte, zda sáhnout po této knize, už nemusíte. Napětí mu rozhodně nechybí. Určitě si Případy W + W oblíbíte a budete se k nim rádi vracet.

Komentáře (0)

Přidat komentář