Chata ve Švýcarsku

recenze

Chata ve Švýcarsku (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Chata ve Švýcarsku

Láká vás Švýcarsko? Nebo i nějaké jiné severní státy?

Další díl série Romantické útěky je vždycky must have. Tentokrát to ale není zrovna můj favorit série.,

Potravinová technoložka Mina má za sebou těžký týden – rozchod, reakce na rozchod, nucená dovolená v práci… Donutí ji to k přemýšlení, jestli je její styl života to pravé a tak odjede za kmotrou do Švýcarska “dát se dohromady“. Nakonec ji ale donutí ke změnám sama cesta a pobyt v kmotřině penzionu.

Pojďme si říct, že knihy od Julie Caplin mají prostě samy o sobě laťku sakra vysoko. Porovnávám je tedy hlavně mezi sebou a tenhle díl mi bohužel přišel trošinku slabší. Ale ne špatný, to rozhodně ne, jen bude v pořadí až v druhé polovině. Podobně laděný by se mohl zdát Hotýlek na Islandu, ale ten mi sedl víc.
Čím to bylo? Možná mi kniha časově nevyšla do nálady, ale první půlka mi přišla trochu nudnější a pomalejší, než jsem u autorky zvyklá. Navíc mi moc nesedla trochu bláznivá hlavní hrdinka. Pak se ale příběh rozjel, Mina se trochu zklidnila a já si začala užívat pohodu.
Jako obvykle je třeba říct, že prostředí a jídlo má autorka opravdu dokonale (ne, nekecám) zmáknuté. Ten čistý vzduch, vůni čokolády nebo panoramata dokáže tak krásně popsat, že by jí měly cestovní kanceláře dávat provize ze zájezdů do všech jejích destinací. Nádhera!
Navíc Luke byl prostě zlatíčko. Jeho záliba a celkově on mi přišel dokonale roztomilý a přitom super sexy. Julie má rozhodně patent na dokonalé muže.
Když jsme u těch mužů, trochu mi chyběly peprnější chvilky. Kniha je na mě moc cudná. Ale to je opravdu detail. Není to erotický román, takže to nijak nevadí, ale dřív tam trochu erotiky bylo a tak mi to teď chybí.
Tradičně má kniha milý konec a já bych klidně snesla další kapitolu. Po dočtení jsem zavírala knihu s úsměvem na tváři.

Obálka a grafika: Obálky této série jsou jedním slovem Dokonalost. Je to práce úžasné @brabikate_draws .

Verdikt: Rozhodně je to kniha, kterou vám vřele doporučím. Často slýchám, že je vánoční a to se odvažuji popřít. Ale má krásnou zimní atmošku.

Komentáře (0)

Přidat komentář