Cesty se rozcházejí :))

recenze

Cesty se rozcházejí (2018) 4 z 5 / Airin
Cesty se rozcházejí

Autorce se opět povedlo napsat skvělý a napínavý příběh! Opravdu hodně dlouho jsem se těšila na pokračování Čar života, protože již první díl mě velice nadchnul! A konečně jsem se dočkala. Nedokážu říci, jestli je druhý díl lepší, než ten první, protože oba dva jsou stejně dobře napsané. Ani u jednoho z nich nechybí akce – a té tam bylo převelké množství – napětí a samozřejmě zde nechyběly zvraty. Ty mě někdy nechaly po dočtení kapitoly s otevřenou pusou ????

Kapitoly jsou podobně rozdělené, jako u Čar života. Jediný rozdíl byl, že se zde přidaly kapitoly z pohledu Cisi, sestry Akose, a Eijaha. Nejdříve jsem si nemohla zvyknout na kapitoly Cisi, protože mě její příběh ze začátku moc nezajímal. Poté se ale děj rozjel a já se přistihla, jak moc se na její vyprávění těším!

Nic ale nezmění fakt, že mými oblíbenými postavami stále zůstávají Cyra s Akosem – to jsou prostě moji miláčci! I když mě mrzelo, že se jim vztah spíše všemi těmi událostmi jen a jen ničil, doufala jsem, že i tuto krizi ustojí, a že si k sobě opět najdou cestu.

Obávala jsem se především situace, kdy se někomu z hrdinů cesty rozdělí – věděla jsem, že se jim to dřív nebo později stane už jen proto, že tomu napovídá i název knihy. No..a obávala jsem se právem. V jedné části knihy opravdu dochází k rozdělení a…opravdu jsem byla naštvaná! Asi to přesně takhle autorka zamýšlela a opravdu se jí povedlo ve mně vyvolat smíšené pocity na každou z těch postav. Ale to uvidíte sami :))

Jsem naprosto nadšená z návratu jedné z postav. Ta totiž zamíchala kartami natolik, že jsem nedokázala určit další průběh děje a především závěr knihy! Nutno dodat, že i postavy byly ve velkém šoku stejně, jako já. K tomu asi není co dodat, vážně, to si musíte přečíst!

Co dodat na konec? Snad jen to, že jsem s touto autorkou a jejím příběhem naprosto spokojena a opravdu nemám co knize vytknout :)) Vřele ji doporučuji.
PS: Ta obálka je prostě do-ko-na-lá! Nemůžu se na ni vynadívat.

Více zde:
https://bookhunter5.wordpress.com/2018/12/10/cesty-se-rozchazeji/


Cesty se rozcházejí Cesty se rozcházejí Veronica Roth

Osud je spojil, teď je chce rozdělit. Druhý díl fantasy série Čáry života od autorky bestselleru Divergence. Životy Cyry a Akose ovládají jejich osudy, které věštba pronesla už při jejich narození. A zdá se, že osud se nedá změni... více


Komentáře (0)

Přidat komentář