Baneovy kroniky

recenze

Baneovy kroniky (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Baneovy kroniky

Už jste se knižně nebo v TV setkali s #Shadowhunters?

Magnus, ach můj milovaný Magnus. On je rozhodně moje nejoblíbenější postava ze všech knih ze světa Shadowhunters.

Povídky k sériím Pekelné stroje a Nástoje smrti. Tak to stojí na knize. A já se strašně těšila, ale malinko mě to zklamalo. První půlka knihy měla sice pár opravdu zajímavých detailů, avšak jinak byla trošku nudná.
Neberte to špatně. Rozhodně jsem ráda odhalovala Magnusovu minulost. Jenže to bylo moc pomalé. Málo akce a málo napětí. Mně prostě moc nesedí povídky.
Vše se v lepší obrátilo ve chvíli, kdy jsme se v časové lince dostali k Willovi a Tesse. Pekelné stroje mám moc ráda a tak jsem nadšeně odhalila pár detailů, které se přímo v daných knihách nedozvíte. Pak v časové lince Nástojů smrti jsem se musela usmívat nad Alecem. To se četlo samo.
No a pak najednou přišel konec. A přestože mě kniha po začátku moc nebavila (dokonce jsem ji víc jak měsíc různě odkládala), chtěla jsem víc Maleca .

Obálka a grafika: Booklab má moc pěkné obálky, to se musí nechat.

Verdikt: Jestli jste fanoušky světa Lovců stínů a hlavně Magnuse Banea, tak je to jistě vaše must have a asi ji už máte v poličce. Ale jestli se na ni teprve chystáte, připravte se na to, že je pomalejší. Doporučuji si to rozložit. Co večer jednu povídku. A bude to fajn.


Baneovy kroniky Baneovy kroniky Cassandra Clare (p)

Čaroděj Magnus Bane to nemá v životě lehké, protože bývá často nucen řešit problémy druhých. Jeho život je dlouhý, výčet jeho lásek ještě delší. A Magnus má dar, jak být v pravý čas na správném (někdy i na nesprávném) místě. Franc... více


Komentáře (0)

Přidat komentář