Baby Jane

recenze

Baby Jane (2014) 3 z 5 / eva3695
Baby Jane

Příběh dvou lesbiček, které to mají těžké. Jedna je ten typ, co nosí vysoké podpatky a lakuje si nehty. Druhá, Piki, je pravý opak. Má oholenou hlavu, nosí kapsáče a kanady. Ke své přítelkyni se ale chová dokonale. Platí taxík, kupuje drinky a otevírá dveře. Vyráží do "homobarů", kde se cítí nejlépe.
Obě ale trpí depresemi. Piki ale trpí trochu horší formou. Její deprese postupně přejdou do panické poruchy. Tohoto stavu využije jeji expřítelkyně Bossa. Začne se o Piki starat, a ta nevychází skoro ven. Bossa ji nakuká, že se bez ní neobejde, a Piki se uzavře do sebe. Odžene od sebe všechny přátele i přítelkyni. Nakonec to vyřeší po svém.

Hlavní hrdinka je i vypravěčkou bez jména. Proplétáme se jejich vztahem s Piki.
Tento příběh, jako každý z této edice, je plný silných myšlenek. Pořád Vás nutí nad něčím přemýšlet, ať už jde o svět homosexuality nebo život s depresemi.
Každá kapitola je uvozena textem písničky, která vystihuje danou situaci.
I přes to, že je knížka tenká, čte se velmi těžce. Je to prostě ten typ. Já ani nevim jestli jsem z ní nadšená. Spíš rozpolcená. Každý člověk si z ní vezme něco jiného. Je to další silný příběh z dílny odeon. A ta obálka je nádherná a vystihuje hlavní vypravěčku.

Komentáře (0)

Přidat komentář