Věž vlaštovky přehled

Věž vlaštovky
https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97646/bmid_vez-vlastovky-FfC-97646.jpg 5 3841 3841

Zaklínač: sága série

< 4. díl >

Zaklínač série

6. díl

Kdyby se toho dne po setmění někdo přikradl k chatrči v mokřinách a škvírou v okenici se podíval do světnice, spatřil by i v chabém osvětlení bělovousého starce soustředěně naslouchajícího popelavé dívce sedící na špalku u krbu… * Ciri se léčí z těžkých, téměř smrtelných zranění na samotě v bažinách Pereplutu a vypráví starému poustevníkovi o všem, co se událo od chvíle, kdy na Thaneddu prošla portálem ve Věži racka. Postupně vychází najevo, že jedinou možností, jak uniknout pronásledovatelům a dostat se domů, je projít mytickým portálem ve Věži vlaštovky. Věž však mohou spatřit jen Vyvolení…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Leonardo
Originální název:

Wieża Jaskółki, 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věž vlaštovky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (281)

Honey0105
19.10.2024 3 z 5

Tak předchozí díl stále vede. Abych pravdu řekla, tak mám nejraději pasáže, které se týkají Geralta a jeho družiny. Pořád jsem se nějak nenaučila mít ráda Ciri. Pořád v ní mám jen rozmazlenýho parchanta, který ještě víc zvlčil po setkání s Potkany. Je mi jasné, že se příběh motá hlavně kolem ní, ale já si z ní na zadek nesedám a ani nebudu.
Možná i kvůli nelibosti vůči Ciri se mi více líbily povídkové knížky. Tam byl Geralt prostě jen zaklínač, který za pár drobnejch pobíjí příšery a postupně se setkává se zajímavými lidmi. Ságu určitě dokončím, ale velký fanda ze mě asi nebude. A ač normálně miluji knihy, tak tady u mě zatím vede seriál.

SladkaK
24.09.2024 3 z 5

Pokud vás celou dobu zajímaly pikantnosti o Ciri (od jejího původu, přes rozbor DNA starší krve až po její lesbické pletky v dějové lince předchozí knihy), tady se vše dozvíte. Na rozdíl od Geralta. V tomto díle je o něm napsáno žalostně málo. A to asi jen proto, aby se na něj nezapomnělo. Na co ale rozhodně nezapomenu, tak na Bonharta. Na obálce by mělo být upozornění: Děj obsahuje nechutně krutého kanála a čtení pasáží s ním může vážně poškodit vaši pohodu.


TajemnýSmrad
13.09.2024 4 z 5

Pro mě velké překvapení po předchozím díle, kde jsem se musel do čtení nutit. Věž vlaštovky po většinu čase bavila, nabízela napětí, rozlišné charaktery a zajímavý děj.

Jedna hvězdička šla dolů za pasáže, které mi přišly, že v knize měly za úkol jen natahovat děj a také za závěr, který naopak působil uspěchaně, jako kdyby se autor už už těšil, jak to uzavře.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

14.02.2021


Citáty z knihy (3)

Jenže smrt je prostě jen smrt a mrtvý je mrtvý. Je mu jedno, kde práchnivějí jeho kosti.


Nejsem Falka... Jsem Ciri z Kaer Morhen, zaklínačka. Přišla jsem zabíjet.


Jak by řekla s mladistvou bezprostředností naše milá Angouleme, přijde čas v životě, kdy je třeba buď srát, nebo vypadnout z hajzlu.


Ocenění knihy (1)

1998 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Neanglo-americký překlad – Stanislav Komárek)


Kniha Věž vlaštovky v seznamech

v Právě čtených63x
v Přečtených6 346x
ve Čtenářské výzvě289x
v Doporučených373x
v Knihotéce1 793x
v Chystám se číst577x
v Chci si koupit181x
v dalších seznamech16x