Tajemství abatyše z Assisi přehled

Tajemství abatyše z Assisi
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538751/bmid_tajemstvi-abatyse-z-assisi.jpg 4 553 553

Pouť ke svatému Jakubovi do Compostely patří k vrcholným projevům křesťanské zbožnosti. Oldřicha z Chlumu dosud plně zaměstnávaly světské starosti, ale král Přemysl II. Otakar nařídí, aby jeho prokurátor byl členem družiny, která na zbožné pouti doprovodí jeho tetu abatyši Anežku. Ještě než výprava překročí hranice království, dojde k první vraždě. V blízkosti poutníků se začínají pohybovat papežovi vyslanci, tajemní templáři i zvědové francouzského krále. A tehdy se Anežka Oldřichovi přizná, že k pouti ji nevedly jen zbožné úmysly. Před svou smrtí jí slovutná Klára z Assisi napsala o znepokojivém podezření. Návrat odmítá, a tak malá družina pokračuje v cestě za tajemstvím, jehož odhalení musí mnozí vykoupit svou krví.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství abatyše z Assisi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (84)

sgjoli
16.06.2024 3 z 5

Jelikož mne tahle série stále moc baví, pokračovala jsem dalším dílem. A tenhle byl v lecčems neobvyklý, což se mi líbilo.
Oproti předchozím dílům tu máme řadu změn. Jednak královskou rodinu tu v případě této knihy nezastupuje panovník Přemysl II. Otakar, nýbrž jeho teta Anežka Přemyslovna, která se tu stává jednou z ústředních postav. To mne bavilo. Další změnou a o dost významnější, je to, že se příběh neodehrává na jednom konkrétním místě či území, ale na cestě. Oldřich z Chlumu a jeho panoš Ota se stávají součástí skupiny putující do Santiaga de Compostela. A cestou musí vyřešit zamotaný případ týkající se Anežky Přemyslovny.
Oldřich se tu tak musí vypořádat nejen s narůstajícím počtem vražd v Anežčině družině, ale i s nástrahami cesty samotné a neustále se měnícího prostředí.
Hrozně moc jsem si užila také ten motiv cesty do Santiaga. Nevím, čím to, ale nějak mám pocit, že na Compostelu a pouť do ní narážím poslední dobou často. Že by nějaké skryté znamení nebo co? Asi si to nějak přivolávám nebo co. Ne, že bych si stěžovala...
Nicméně tenhle díl mne bavil, hodnotím lepšími 3 hvězdami a určitě v sérii s Oldřichem hodlám pokračovat.

VNI
26.05.2024 4 z 5

Pár let již tomu je co jsem knihu měla v ruce a jistě si zaslouží znovu vzít a pročíst. Vím, že jí měl někdo z příbuzných stěžoval si, že se v dějích a postavách ztrácí. Není to sice vždy snadná četba ale alespoň si najde svoje publikum které musí dávat pozor co čte a nemůže očekávat povrchní plitkost. CO oceňuji v autorových knihách s Oldřichem s Chlumu je tak akoráte popisů. Nepřehrše omáčky a volánků ve vyjadřování.


Kanylka
24.05.2024 3 z 5

Dobré čtení. Děkuji

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství abatyše z Assisi v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených901x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených31x
v Knihotéce231x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x