Vražda ve vlaku do Ballaratu přehled

Vražda ve vlaku do Ballaratu
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420401/bmid_vrazda-ve-vlaku-do-ballaratu-7Gh-420401.jpg 4 31 31

Třetí příběh ze světoznámé krimi série Phryne Fisherová vyšetřuje, předloha úspěšného televizního seriálu Miss Fisher Murder Mysteries. U nás znáte z Netflixu. Dvacátá léta v Melbourne v Austrálii. Tam ve svém novém domě žije Phryne Fisherová s talentem na řešení malérů. S další záhadou, koktejlem a milencem vždy při ruce. Phryne Fisherová vyráží na cesty do oblíbené výletní destinace, města Ballarat. Poklidná cesta vlakem se ale změní v zatím nejdramatičtější z dobrodružství Phryne, kdy musí čelit nejen otravě chloroformem, ale i novodobému otrokářství. Při hledání pravdy Phryne získá víc, než jen řešení. Nové přátele z univerzitního veslařského klubu, nebebezpečné nepřátele včetně slavného hypnotizéra a ke komorné Dot a Butlerovým také nečekané přírůstky do své elegantní domácnosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Charleston Media
Originální název:

Murder on the Ballarat Train, 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda ve vlaku do Ballaratu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

Emik87
19.02.2024 5 z 5

Vyšetřování s Phryne si vždycky užiju.

Ulala
11.09.2023 5 z 5

Moderní, elegantní, trochu frivolní a bystrá, tak vystihuje autorka Phryne Fischerovou. Skvělé lehké čtení na lení večery. 20-tá léta v Melbourne si člověk s radostí vychutná. Škoda, že ještě nevyšly další díly. Vynahradí nám to ale seriálové zpracování, které je sice trochu upravené oproti knižní předloze, ale také úchvatné.


kapr
10.12.2021 3 z 5

3,4 až 3,6! Dávám tři, až čtyři hvězdy. Tři jednoznačně. Jde o výbornou, velmi čtivou detektivku. Čtyři s výhradou, tedy pouze v případě, že půjde o nejlepší knihu série. (Upravím až po dočtení zbytku celé české série.) Na rozdíl od mnoha vpravdě mistrovských klasických detektivek ženských autorek, tuto autorka mírně naředila červenou knihovnou, a přisypala i špetku současného feminismu. Jako v každé detektivce, narazíme v knize na vraždu. Ta ale není zbytečně rozebírána, proto zmínky o ní nevyvolávají ve čtenáři odpor, který by rušil.
Jednoznačně jde o knihu zaměřenou spíše na ženskou čtenářskou obec. Konkrétně scéna ve které slečna Fisherová svádí krásného mladého blonďatého svalovce, dává stárnoucímu čtenáři docela zabrat. Přesto dobrých detektivek z poslední doby, které se nevyžívají v podrobném líčení násilí, nebo postupného vývoje trestné činnosti, je na trhu celkově spíše nedostatek. Proto si tuto knihu určitě nenechte ujít.
Ještě bych doplnil, že bych uvítal hlubší pohled do osobního života především hlavních postav, což by čtenáře daleko více vtáhlo do děje a citově by jej zainteresovalo. Takto hlavní kladné postavy, i sama hrdinka, působí velmi sympaticky přesto trochu šablonovitě.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražda ve vlaku do Ballaratu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit4x