Příliš vysoký let

Příliš vysoký let https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390061/bmid_prilis-vysoky-let-8a8-390061.jpg 4 30 14

Příliš vysoký let: druhá z knížek ze světoznámé krimi série Phryne Fisherová vyšetřuje, předloha úspěšného televizního seriálu Miss Fisher Murder Mysteries. U nás znáte z Netflixu. Dvacátá léta v Melbourne v Austrálii. Tam ve svém novém domě žije Phryne Fisherová s talentem na řešení malérů. S další záhadou, koktejlem a milencem vždy při ruce. Phryne dostane za úkol zabránit konfliktu mezi synem a otcem, neoblíbeným podnikatelem. Otec je však nalezen mrtvý dřív, než se jí to podaří. Stopy vedou k synovi, majiteli letecké školy, k italskému malíři a svou roli sehrají i slavné egyptské vykopávky. Během vyšetřování se dozví o únosu malé dcery jednoho z letců, a to by nebyla Phryne, aby kvůli životu dítěte neriskovala ten svůj.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Pro ženy

Vydáno: , Charleston Media
Originální název:

Flying Too High , 1990


více info...

Emik87
Emik87
19.02.2024 5 z 5

Phryne nikdy nezklame a pokud chcete číst výbornou oddychovou detektivku, je to jasná volba.

Ulala
Ulala
29.08.2023 4 z 5

Phryne Fisherová opět nezklamala a vřele doporučuji i filmové zpracování. Sice v něm neprovází akrobacií na křídle letadla, ale je to kouzelný seriál, stejně jako kniha, možná i ždibec lepší.


Čenichnaknihy
Čenichnaknihy
31.08.2021 4 z 5

Vypráví detektivní příběh, který se odehrává ve dvacátých letech v Austrálii. Hlavní hrdinkou je Phryne Fisherová, která je šikovný soukromý detektiv. Přijde za ní paní, která trpí v manželství s despotickým a násilnickým mužem, o kterého má ale paradoxně strach, protože tuší, že by ho její syn mohl zabít.
Nakonec se chlapík opravdu najde mrtvý a Phryne vyšetřuje vraždu. Ani na vteřinu se nenudí, protože vedle toho musí řešit i únos malé svérázné holčičky.
Jestli patříte mezi znalce detektivního žánru, tak tuhle knížku bychom hodili do kategorie “Sherlockovky”. Podobně jako Holmes je Phryne precizní, systematická, navíc také bydlí v domě 221B. Knížka se skvěle čte, není dlouhá, příběh má spád, takže za jeden večer nebo propršené odpoledne máte hotovo.

Aligator805
Aligator805
03.02.2021 5 z 5

Velmi pěkný příběh. Phryne nemá chybu.

klarence
klarence
11.08.2019 2 z 5

lehčí čtení, na dovolenou to jde, místy úsměvné

LooneyCZ
LooneyCZ
06.07.2019 4 z 5

Phryne nezklamala. Nenáročné čtení na letní dny, doporučuji hlavně ženám.

13Renata13484
13Renata13484
07.06.2019 5 z 5

Phryne opět nezklamala :-), mám ji opravdu ráda a ráda v její společnosti "utíkám" z každodenní reality :-D........ Od malička jsem velký čtenář (a to docela vybíravý a kritický - nesnáším hloupý a vulgární brak!), nejvíce čtu asi historické romány, občas vložím nějaký kvalitní thriller, či psychologickou detektivku........
Byla jsem trošku skeptická, když mi kamarádka doporučovala slečnu Fisherovou, ale již po přečtení prvního dílu "Kokain blues" mne slečna Fisherová "dokonale polapila"...... :-D
Baví mě jak prostředí, doba......vkus Phryne i její milostná dobrodružství ...........
Je to čtení napínavé a navíc proložené skvělým humorem :-)
Vřele doporučuji a pevně doufám, že budou vycházet další a další díly .......

pagac17
pagac17
18.04.2019

Opět zajímavá detektivka s Phryne Fisher. Dobře jsem se začetl do knihy, pozoruhodný příběh se všemi osobami v knize. Je to již druhá publikace od této autorky. Po přečtení jsem spokojen

RMarkéta
RMarkéta
14.03.2019 5 z 5

Phryne Fisherová se nám pěkně rozjíždí a to je moc dobře. Jen tak dál. Je to prima relaxační čtění. Hezky se mi při ní odpočívá a moc pěkně cestuje do práce. Už se mi zase stalo, že jsem přejela o pár stanic dál. Ten čas při čtění Fisherky tak utíká, že ase ani nestačím divit. Ale je moc fajn nechat se v dnešní uspěchané době unést a na chvilku se zasnít. Dokonce jsem se několikrát přistihla, že Fisherce její životní styl tak trochu závidím a chtěla bych být jako ona. Už se těším na další díl. Seriál v ČT by taky neuškodil. Smekám před paní vydavatelkou a musím jí vyseknout hlubokou poklonu, že dokázala přijít s takovým nápadem, i když to asi nebylo lehké, však jsem taky na Startovači neotálela s přispěním a jsem za to ráda, že tu s námi Fisherka může mluvit česky.

Efeméra
Efeméra
03.02.2019

Ačkoliv jsem se trošku bála, protože detektivky zrovna nečtu, nakonec musím přiznat, že mě tahle knížka mile překvapila. Dobrodružství Phryne jsem si užívala a bezpochyby za to velkou měrou mohlo melbournské prostředí dvacátých let. Všímám si, že knížky odehrávající se v první polovině minulého století mají jakési kouzlo. Stránky mi při čtení ubíhaly, ani jsem nevěděla jak. Vraha jsem upřímně neodhalila (na tohle jsem nikdy nebyla moc dobrá), o to víc jsem byla na konci překvapená. Líbilo se mi, jak Phryne dokázala vždycky ovládnout situaci a vystupovat s grácií. Jediné, co jsem v případě hlavní hrdinky neschvalovala, byl její vztah k mužům. V jedné chvíli mi to připadalo hodně zvláštní, ale k Phryne to vlastně jistým způsobem sedělo. Moc obdivuji vydavatelku, že se ve volném čase pustila do vydávání této série.

marcela231
marcela231
04.01.2019

Phryne je prostě úžasná a knížky o ní jsou stejně skvělé, napínavé i vtipné, každá kapitola graduje :-) Když si malá unesená holčička povzdechne, že je nejvyšší čas, aby ji někdo přišel zachránit, nebo když si Phryne vyhlídne nového milence a pak jen zděšeně sleduje, jak o všechno zakopává a všechno mu padá z ruky a děsí se, aby nebyl stejné nemehlo i v posteli, smála jsem se nahlas. A stejně tak jsem skoro plakala nad jinými pasážemi. A pak se řekne oddechová literatura!

mikika
mikika
27.12.2018 4 z 5

roztomilé a vtipné, série nabírá na obrátkách - a nabírá postavy. těším se na třetí díl, z vlaku a lodí, ty já můžu...

Ari1
Ari1
21.11.2018 5 z 5

Člověk se od slečny Fisherové opravdu může učit optimismu a to jak se nebát žít a všechno si užít. Já jsem kdysi byla čtenářský maniak a zvládla jsem několik knížek za týden. Pak jsem se nějak sama zablokovala, měla jsem pocit, že čtení je forma prokrastinace a měla bych místo toho dělat něco pracovně užitečnějšího. No a teď se nemůžu dostat z toho opačného extrému na zlatou střední cestu a dělá mi problém, když si vezmu knížku do ruky, vypnout a začíst se. Většinou přečtu pár stránek a pak zjistím, že nevím o čem čtu. Ale u slečny Fisherové se člověk nemusí snažit se začíst, ta mne vtáhne do děje bez problému. To že je to tak čtivé je trochu nevýhoda, protože o to rychleji má člověk knížku přečtenou a teď následuje dlouhý časový úsek, těšení se na další díl (ale neberte to jako nátlak ke zrychlení procesu, těšit se je taky jeho součást).Tenhle druhý díl není seriálově vůbec zpracovaný, takže to dává naději, že literární Phryne bude řešit víc případů, které se nedostaly na plátno.

JasNass
JasNass
02.11.2018 5 z 5

Ke sve praci jsem se rozhodla tohle vydavat - jako konicek, bez vidiny, ze se mi to kdy zaplati, takze to miluju.... Je to humoristicka detektivka se silnou hrdinkou a s prvky, pri kterych zamrazi. A hrozne dobre se pri ni relaxuje. Druhy pribeh volne navazuje na prvni, ale neni nutne je cist po sobe. A zatimco Kokain Blues je takovy trochu uvod do sveta fantasticke Phryne Fisherove a jejiho prostredi ve 20. letech, tady uz se hlavne patra, flirtuje a perli :-)