Lví srdce: Kniha druhá přehled

Lví srdce: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356306/bmid_lvi-srdce-2-JYy-356306.JPG 4 33 33

Lví srdce série

< 2. díl

Děj druhé knihy zavádí čtenáře do Svaté země v době vleklé války mezi sultánem Saladinem a Richardem I. Anglickým, přezdívaným pro svou statečnost a bezhlavou odvahu Lví srdce.

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Lionheart , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lví srdce: Kniha druhá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

renefer
18.06.2021 5 z 5

Moc často to nedělám, ale tento román si zaslouží plný počet. Moje vědomosti o křížových výpravách jsou minimální a tady jsem se toho dozvěděla opravdu hodně. Navíc v doslovu autorka přiznává, že hodně vychází z dobových pramenů a to jak křesťanských tak i muslimských, což je super a vnáší to do popisu děje jakousi objektivitu. Popravdě jsem se do této knihy zamilovala a když jsem si přečetla doslov spisovatelky, měla jsem chuť si ji přečíst znovu a důkladněji, protože tohle není smyšlený příběh a autorka sama přiznává, že díky tomuto románu změnila svůj náhled na rytířského krále. Škoda, že už není mezi námi a žádný další román už nenapíše...

orinka3
06.08.2019 5 z 5

Dovoluji si překopírovat mé hodnocení 1. dílu, protože nemám, co bych napsala víc......
Skvostná četba. Historické události jsou tu podávány přístupnou formou, všechno má přirozený spád a postavy si čtenář postupně oblíbí. Nic nešustí papírem, krásný obraz středověkého života. Richard Lví srdce je rytíř bez bázně a hany, chlap jaksepatří. Eleonora Akvitánská mu zdatně sekunduje a ke své vysoké inteligenci připojuje i ženskou diplomacii.


dearkiki
14.03.2016 5 z 5

Tak tohle se mi líbilo ještě víc než první díl. Čtenář si zde může živě představit, jak vlastně vypadala ta slavná křižácká výprava na místě. V knížce se dozvíme například o obléhání Akkonu, kdy vojska z celé Evropy vytvořila před hradbami vlastní "město", o záhadných nemocech, které nemilosrdně kosily i ty, které ušetřily zbraně nepřátel, nebo o nepřekonatelné nevraživosti mezi oběma králi, která nevyhnutelně ohrozila výsledek tažení. Autorka mně opět nezklamala. Knihu vřele doporučuji každému zájemci o historii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lví srdce: Kniha druhá v seznamech

v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x