Intimní historie od antiky po baroko přehled

Intimní historie od antiky po baroko
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535174/bmid_intimni-historie-od-antiky-po-barok-6603fc7a40a93.jpg 4 274 274

Co vám v hodinách dějepisu zatajili! Zábavnou formou sledujeme proměnu společenského chování v ohledu na intimní činnosti (např. antikoncepce či spodní prádlo) od starověku až po novověk. V učebnicích historie i vědeckých dílech najdeme především údaje o panovnících, slavných bitvách, hospodářství i umění, ale o základních lidských potřebách se toho dozvíme málo či vůbec nic. Vlastimil Vondruška to napravuje a lehce stravitelným stylem přináší informace o různých pojetích péče o lidské tělo a o proměně společenského chování v ohledu na intimní činnosti od starověku až po baroko. Vzhledem k autorově odbornému zájmu se především věnuje období středověku, nezapomíná ale ani na zajímavé informace ze starověku a novověku. Nejde o příval letopočtů a jmen, ale o popis běžného života v určitém čase a na různých místech tehdy známého světa v oblastech jako například stolování, spodní prádlo, antikoncepce, nebo hygiena a mytí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Intimní historie od antiky po baroko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (51)

d.p.
22.05.2023 5 z 5

Asi si pořídím více knih od pana Vondrušky, jako takové nenáročné oddechovky, co si člověk dá k opalování na lehtáku, ať už v podobě knihy či audio knihy. Knihu bych popsal jako líbibou, zajímavou a poutavou, co mi přinesla spoustu nových a zajímavých informací. Taky se mi líbilo, že vycházela ze zajímavých zdrojů a i styl jak je napsaná mi byl sympatický. Normálně bych dal asi jen čtyři hvězdy, ale za ten autorův talent, který umí skvěle přetvořit do svého díla, mi to nedá nedat pět.

vvikingg
09.05.2023 5 z 5

od autora jsem zvyklý na jiné žánr, ale tohle se mu povedlo ,mnoho zajímavých informací, velmi dobře se mi kniha četla.


Thor91
08.01.2023 4 z 5

Knížka je zpracována poměrně zajímavě a čtivě. Občas je popis až moc jednoduchý a zasloužil by trochu rozvinou, ale chápu, že následně by dílo bobtnalo až příliš. Jediné co bych opravdu vytknul, že chybí pořádné zdrojování. Od něj by se zvídavější čtenář případně mohl lépe odpíchnout k vlastnímu bádání v dané oblasti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (36. týden)

01.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Intimní historie od antiky po baroko v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených415x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených16x
v Knihotéce200x
v Chystám se číst197x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech2x