stolování

štítky

27 knih


Intimní historie od antiky po barokoIntimní historie od antiky po baroko2007, Vlastimil Vondruška

V učebnicích historie a vědeckých dílech najdeme údaje o panovnících, slavných bitvách, hospodářství i umění, ale o základních lidských potřebách se toho dozvíme málo či vůbec nic. Kniha Intimní historie čtenáře seznamuj... více


Nová velká kniha etiketyNová velká kniha etikety2008, Ladislav Špaček

Kniha je univerzálním průvodcem různými společenskými událostmi. Seznamuje čtenáře se všemi formami společenského styku, se správným řešením společenských situací, s pravidly jednání jak doma, tak v cizině. Množstvím inf... více


DůmDům2013, Bill Bryson

Jednoho dne Billa Brysona zaujala myšlenka, že mnohem více času věnujeme studiu válek a všelijakých historických bitev a nezabýváme se tím, z čeho se běžné dějiny doopravdy skládají: ze staletí, během kterých lidé tiše v... více




Gazdinkám od A do ZGazdinkám od A do Z1985, Ružena Murgová

Povídání o výživě, racionálním stravování a rovněž o účelně vedené domácnosti. Přehled potravin a jejich použití při přípravě jídel pro všední i slavnostní dny. více


První republika u stoluPrvní republika u stolu2017, Jaroslav Vašák

První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či... více


Francouzská kuchařkaFrancouzská kuchařka1992, Drahomíra Peukertová

Kuchařka obsahuje zajímavá jídla současného francouzského kulinářského umění včetně zásad stolování. více


1000 rad a triků v kuchyni1000 rad a triků v kuchyni2011, Richard Gabriel

Rady a triky do domácnosti. více


Foodstyling - Současné trendy aranžování pokrmůFoodstyling - Současné trendy aranžování pokrmů2011, kolektiv autorů

Víte, kam dát na talíř maso a kam přílohu? Umíte moderně servírovat jídlo? Kniha nabízí přehled téměř 80 technik krok za krokem, seznam surovin i potřebného vybavení. Najdete zde praktické tipy, jak vybrat nádobí, prostř... více


Umění stolovatUmění stolovat1981, Andrea Bohmannová

„Rozkoš z dobrého jídla náeží všem věkům, všem stavům, všem zemím a všem dobám, může být průvodkyní ostatních požitků a zůstává naštěstí požitkem i tehdy, když už nás nemůže potěšit nic jiného...” zaznamenal francouzský ... více


Zdobíme stůlZdobíme stůl2009, neznámý, neuveden

Slavnostně prostřený stůl vytvoří nejen příjemnou atmosféru, ale umocní také potěšení z času stráveného společně s rodinou či přáteli. Tato inspirativní kniha představuje přes 20 jedinečných, zábavných a okouzlujících de... více


Kuchařská knihaKuchařská kniha1900, neznámý, neuveden

Kuchařská kniha, sbírka vyzkoušených jídelních předpisů. Vydáno péčí spolku Domácnosť Česká škola kuchařská více


Zásady společenského chováníZásady společenského chování1991, Dagmar Brázdová

Kniha popisující zásady společenského chování. více


Čekáte hosty?Čekáte hosty?2001, Malcolm Hillier

Jak potěšit hosta u snídaně, brunche nebo oběda, u švédského stolu či na cocktail party, na barbecue nebo na pikniku. Tvůrčí přístup k výzdobě stolu a inspirující servírování pokrmů. Návrhy na obřadné i neformální menu. ... více


Jak se chovat ve společnostiJak se chovat ve společnosti2001, Ivo Sedláček

základy společenského chování a stolování více


Stolečku, prostři seStolečku, prostři se1984, Rainer Kroboth

Kuchařka pro děti. Základy stolování a úpravy stolu k snídani, obědu, večeři... návody, jak vlastnoručně vyrobit ozdoby na stůl... návody na jednoduché zdobení ovoce a zeleniny... jednoduché recepty... jak připravit děts... více


1