Cyklus vlkodlaka přehled

Cyklus vlkodlaka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521623/bmid_cyklus-vlkodlaka-653226bfec78a.jpg 4 402 402

První výkřik se ozval od zasněženého železničáře, který cítil, jak se mu tesáky zahryzly do krku. Další měsíc se ozval výkřik extatické agónie napadené ženy v její útulné ložnici. Nyní se scény neuvěřitelné hrůzy objevují pokaždé, když na odlehlé mainské městečko Tarker Mills zasvítí úplněk. Nikdo neví, kdo bude napaden příště. Jedno je však jisté. Když měsíc ztloustne, Tarker Mills zachvátí ochromující strach. Ve větru je totiž slyšet skučení, které připomíná lidská slova. A všude kolem nechává stopy netvor, jehož hlad nelze ukojit...... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Cycle of the Werewolf, 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cyklus vlkodlaka. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (117)

Lily101
05.10.2024 2 z 5

Uděluji obligatorní dvě hvězdičky za snahu autora a všem, kdo se podíleli na vydání této knihy.

Děj je za mě poměrně nudný (na pana Kinga obzvlášť), ale tím, jak se zde nevyskytují dlouhé popisy, zbytečné odbočky atp., čtení aspoň rychle utíká.


Kdybych knihu nečetla v rámci čtenářské výzvy, tak bych sice dočetla, ale se zklamáním. Takto jen mohu uvést, že jsem ráda, že mám splněnou jednu z posledních kategorií výzvy.

eraserhead
20.09.2024 4 z 5

Na tohle jsme čekali doslova desítky let. Ukázkový kousek Kingova osmdesátkového mrazivého umění očesaný o jeho všemožné grafomanské odstavce, příběhové odbočky a charakterové onanie. Zároveň i na svou dobu trošku jiný King. Pro mě lehce nezvyklé, ale zase jsem si po čase od něj přečetl něco, co mě hodně bavilo. Potěšující je, že je to ryzejší, údernější a syrovější, než sympatická a příjemná filmová adaptace. Pravdou ale také je, že autorovi milovníci a milovnice mohou po dočtení cítit lehké nenasycení. Kniha je nádherně zpracována, ilustrace jsou skvělé. 3,5*


Yarwen
15.09.2024 4 z 5

Krátký, ale originální příběh o vlkodlakovi v malém americkém městečku, rozdělený do dvanácti měsíců, kdy v každém úplňku se vlkodlak pokusí něco zabít. Byť není zápletka nijak složitá, vypravěčský um Stephena Kinga je báječný - mimo hlavní linku zabrousíme i do životů některých obyvatel a řekl bych, že v červenci ukápne i jedna kapka moudrosti. Ideální na dvanáct čtenářských chvilek před spaním, ať se vám zdá něco hezkého...:)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cyklus vlkodlaka v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených462x
ve Čtenářské výzvě155x
v Doporučených11x
v Knihotéce216x
v Chystám se číst101x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech12x