Carrie přehled

Carrie
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29670/mid_carrie-EDZ-29670.jpg 4 4209 4209

Příběh dospívající dívky s telekinetickými schopnostmi. Carrie Whiteová se snaží dostat zpod vlivu fanatické matky, její spolužačky si ji krutě dobírají, a ona rozpoutá svou děsivou sílu nad malým novoanglickými městečkem Chamberlainem...

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Carrie , 1974


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Carrie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (553)

SSTknihy
19.07.2024 4 z 5

Šikana, bodyshaming, náboženský fanatismus, pokroucený pohled na svět, nelehké období dospívání, závist, hloupost, naivita a sobectví. Pan King už před mnoha lety namíchal pěkně divoký koktejl. Už to samo o sobě by stačilo, ale to by nebyl mistr hororů, aby tenhle příběh nevyústil v apokalypsu téměř biblických rozměrů.
Zajímavé je prolínání samotného příběhu a záznamů z (fiktivního) vyšetřování a výpovědí přeživších svědků tragické události.
P. S. Mnozí tu zmiňují, že viděli film z roku 2013. Já ale rozhodně doporučuji spíš verzi z roku 1976 se skvělou Sissy Spacek v režii Briana De Palmy.

Pythonissam
05.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Carrie jsem znala hlavně jako film z roku 2013, který se mne upřímně dosti líbil, ale kniha je tedy mnohem lepší. Obsahuje více detailů, dozvídáme se více o Carrie když byla malá holčička, více o její matce fanatičce, která měla být zavřená v blázninci - všichni se jistě shodneme na tom, že kdyby vyrůstala v jiném prostředí, mohlo být všechno jinak, a hlavně se mohla dožít vskutku vyššího věku.
Není divu, že Carrie zničila prakticky celý Chamberlain, a pomstila se odporným spolužákům, kteří ji také ze života dělali opravdové peklo. Byla jako časovaná bomba, bohužel to dopadlo tragicky...
Kinga jsem si velmi oblíbila jako autora, ale zatím jsem se soutředila hlavně na tyto starší vydání.


Murlock77
24.06.2024 4 z 5

Do tvorby pana Kinga už jsem se chystal několik let. Jenže člověk vždycky našel nějakou jinou aktivitu, než byla četba, takže plány se začínají plnit až teď, když jsem si dal život nějak dohromady a ke čtení usedám denně. A protože mám rád systematičnost, rozhodl jsem se do Kingovy tvorby jít pěkně postupně, podle toho, jak byly knihy vydávány.

Carrie je výborná kniha pro začátek a seznámení s autorem. Krátký román, jehož děj utíká pěkně svižně. Upřímně jsem si trošku zvykal na autorův styl, závorky v textu mě rušily, nicméně příběh byl tak dobře psán, že se od knihy nedalo odtrhnout. A to jsem vlastně znal celé rozuzlení, zápletka Carrie je notoricky známá, film jsem viděl, ale stejně mě bavilo číst. Nakonec mi i autorův styl sedl, takže se těším na další dílo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022


Citáty z knihy (1)

Co se stane, jestli existují ještě další jedinci jako ona? Co se stane se světem? (Carrie)


Zfilmováno

Carrie (2002)


Kniha Carrie v seznamech

v Právě čtených41x
v Přečtených6 389x
ve Čtenářské výzvě731x
v Doporučených253x
v Knihotéce1 228x
v Chystám se číst518x
v Chci si koupit178x
v dalších seznamech27x