Carrie přehled
Stephen King
Příběh dospívající dívky s telekinetickými schopnostmi. Carrie Whiteová se snaží dostat zpod vlivu fanatické matky, její spolužačky si ji krutě dobírají, a ona rozpoutá svou děsivou sílu nad malým novoanglickými městečkem Chamberlainem...
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 1992 , Laser-books (Laser)Originální název:
Carrie, 1974
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Carrie. Přihlašte se a napište ho.

Krátký příběh o šikanované dívce s telekinetickými schopnostmi. Bohužel mi to všechno přišlo tak nějak moc překombinované - týrání, náboženský fanatismus, šílenství, šikana, násilnictví, nadpřirozené schopnosti jako telekineze a zároveň jakásik forma vcítění a čtení myšlenek. Mix tady toho všeho vede k závěru který na mě působil příliš masivně. Každopádně doba vykreslená velmi dobře, styl psaní zajímavý. King je prostě king.

Můj první King..četlo se to moc dobře a rychle..nemůžu říct, že by mě to nebavilo, ale jestli se pustím do dalšího nevím.....
Knižní novinky (10. týden)
06.03.2022
„Co se stane, jestli existují ještě další jedinci jako ona? Co se stane se světem? (Carrie)“
Zfilmováno
Carrie (1976)
Kniha Carrie v seznamech
v Přečtených | 6 616x |
v Mé knihovně | 1 292x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
prvotina zfilmováno americká literatura dospívání náboženský fanatismus horory šikana telekineze střední škola dívky paranormální schopnosti Nová AnglieAutorovy další knížky
1994 | ![]() |
1993 | ![]() |
2010 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
První Kingova kniha a už tehdy bylo jasné, že se zrodil mistr. Surový, emotivní a nesmlouvavý příběh o šikaně, bolesti a pomstě. Je to temné, je to silné a především – nezapomenutelné. I po letech má tenhle hororový debut pořád co říct.