Hanule_bambule Hanule_bambule oblíbené citáty

☰ menu

A neznám přitažlivější popraviště, než je úžlabina mezi jejími ňadry - je jako stvořená na to, abych tam položil hlavu, protože láska je jako gilotina. Ochotně počkám na meč, pokud se jí budu moct dotýkat. Protože až zemřu, budu vědět. že jsem žil. (Budoucnost)
Dmitry Glukhovsky

Muž snese ledacos těžkého, jenom ne pláč ženy, který sám zavinil.
Karel Čapek

Člověk se prý stal člověkem, když začal mluvit; ale jakmile začal mluvit, udělal druhého dne vtip: našel s úžasem, že se slovy možno si hrát. (...) Dávný člověk žasl nad kejklířstvím slov, jimiž je možno obracet vše naruby; toho překvapení se ovšem nezbavil ani nenasytil dodneška.
Karel Čapek

Bláznovství je tragické a sluší se je chápat. Hloupost se nemá chápat, nýbrž vyvracet...
Karel Čapek

Co je důležité, je očím neviditelné.
Antoine de Saint-Exupéry

„Hvězdy jsou krásné, protože je na nich květina, kterou není vidět…“ "Ano, jistě," řekl jsem a mlčky jsem pozoroval vlnu písku ve svitu měsíce. "Poušť je krásná…," dodal. A měl pravdu. Vždycky jsem miloval poušť. Usedneme na pískový přesyp… Nevidíme nic... Neslyšíme nic… A přece něco září v tichu… "Poušť je krásná právě tím, že někde skrývá studnu…," řekl malý princ. Byl jsem překvapen, že pojednou chápu to tajemné záření písku. Když jsem byl malým chlapcem, bydlil jsem ve starobylém domě a pověst vyprávěla, že je tam zakopán poklad. Nikdy jej ovšem nikdo nedovedl objevit a snad jej ani nehledal. Ale dodával kouzlo celému tomu domu. Můj dům skrýval ve svých hlubinách tajemství… "Ano," řekl jsem malému princi, "ať je to dům, hvězdy nebo poušť, to, co je dělá krásnými, je neviditelné!"“
Antoine de Saint-Exupéry

- U vás lidé pěstují pět tisíc růží v jedné zahradě, a přece nenalézají to, co hledají. - Nenalézají ... - odpověděl jsem. - A přesto by mohli, najít, co hledají v jediné růži nebo kapce vody... - Ano - odpověděl jsem. A malý princ dodal: Ale oči jsou slepé. Musíme hledat srdcem.
Antoine de Saint-Exupéry

"Utrpení je jenom relativní pojem, kterej nás bolí nejvíc, když ho srovnáme s nějakým štěstím."
Nick Cave

Lidé si myslí , že jsem ubohý blbec, ale to jen proto, že se mě ptají na takové ubohé otázky.
Nick Cave

Vše vznešené a krásné, co si člověk bere k srdci, pochází z bolesti. Zrodilo se to ze žalu a popela. (Cesta)
Cormac McCarthy

"Zapomeneš, co si chceš pamatovat, a pamatuješ si, co chceš zapomenout" (Cesta)
Cormac McCarthy

Když nedodržíš malé sliby, nedodržíš ani velké. (Cesta)
Cormac McCarthy

S láskou je to jako s ledvinovou kolikou. Dokud tě nepostihne záchvat, nedokážeš si něco takového ani představit. A když ti někdo vypráví, nevěříš.
Andrzej Sapkowski

Nikdy nemáš druhou příležitost udělat první dojem.
Andrzej Sapkowski

Lidé si s oblibou vymýšlejí nestvůry a hrůzy. Sami si pak připadají méně odporní.
Andrzej Sapkowski

"Mají pravdu pane zaklínači... Hanebný svět nás obklopuje, to však neznamená, že musíme být ještě hanebnější..."
Andrzej Sapkowski

Člověk hledá těžko slova, má-li opravdu co říct. (Tři kamarádi)
Erich Paul Remark

Láska je druh předsudku. Máš ráda to, co potřebuješ, z čeho máš dobrej pocit, co je vhodný. Jak můžeš říct, že miluješ jednoho člověka, když jsou na světě tisíce lidí, který bys milovala víc, kdybys je někdy potkala? Jenomže je nikdy nepotkáš.Jasně. Proto děláme to, co je v našich silách...
Charles Bukowski

Láska? To je něco jako...znáte tu ranní mlhu, když se probudíte než vyjde slunce? Trvá jen chvilku a pak se vypaří. Láska je prostě mlha, která se vypaří s prvním zábleskem reality.
Charles Bukowski

Když se stane něco špatného, pijete, abyste na to zapomněli; když se přihodí něco dobrého, pijete, abyste to oslavili; a když se nestane nic, pijete, aby se něco stalo.
Charles Bukowski

Kdo vynalezl eskalátor? Pohyblivý schody. Docela šílenej nápad. Lidi jezdí sem a tam po eskalátorech, nahoru a dolu výtahama, potom si sednou do auta a u garáže mají dveře, který se otevírají zmáčknutím tlačítka. A pak chodí do posilovny, aby vypotili trochu přebytečného tuku. Za 4000 let nebudeme mít žádný nohy, budeme se šoupat po prdeli nebo se budeme kutálet jako sudy. Každý zvíře ničí samo sebe. Dinosauři vyhynuli, protože všechno sežrali a museli žrát jeden druhýho, až nakonec zbyl jen jeden, a ten umřel hladem.
Charles Bukowski

Intelektuál je člověk, který vyjadřuje prosté věci složitým způsobem; umělec je člověk vyjadřující složité věci jednoduše.
Charles Bukowski

Doprčic, copak může být někdo odvázanej z toho, že se každý den v půl sedmý probudí drnčením budíku, vyskočí z postele, obleče se, násilím se nakrmí, vysere, vychčije, vyčistí si zuby a pak bojuje se silničním provozem, aby se dostal na místo, kde v podstatě vydělává hromadu prachů pro někoho jiného a ještě se po něm chce, aby byl vděčný za to, že dostal šanci to dělat?
Charles Bukowski

Člověk je obětí společnosti, která odmítá pochopit jeho duši.
Charles Bukowski

Měli bychom vyjít od posledního dechu člověka, abychom pochopili jakou podobu měl jeho život a jaký význam náleží čemukoliv co prožil. Teprve smrtí je hotovo mládí i narození člověka.
Ladislav Fuks

V nebi nejsou žádní zajímaví lidé.
Friedrich Nietzsche

V každém dospělém člověku se skrývá dítě, které si chce hrát.
Friedrich Nietzsche

Staň se tím, kým jsi.
Friedrich Nietzsche

Naděje je nejhorší zlo, protože prodlužuje lidské utrpení.
Friedrich Nietzsche

Na světě existují věci, které jsou tak odporné, že je nutno je skrývat a zamlčovat, nejen z důvodů estetických, nýbrž z důvodů čistě humánních. Pravda například.“
Friedrich Nietzsche

Hudba uvolňuje ducha a okřídluje myšlenky.
Friedrich Nietzsche

„Láska je vždy následována stínem strachu.“
Osho

" Láska není vášeň, není to jen vzrušení. Láska je hluboké porozumění někomu, kdo vás doplňuje. Někdo, kdo z vás udělá "celý kruh". Přítomnost toho druhého pozvedá vaši přítomnost. Láska vám dává svobodu být sebou samým, není to vlastnictví."
Osho

Člověk, který nesní, je jako člověk, který se nepotí: střádá v sobě spoustu jedu.
Truman Capote

Na světě je dnes už tolik knih, že při příští potopě Bůh pravděpodobně nepoužije vodu, ale papíru.
Erich Paul Remark

Láska v člověku začíná, ale nikdy v něm nekončí.
Erich Paul Remark

Člověk je chudákem teprve, když už nic nechce
Erich Paul Remark

Člověk bez lásky je jen mrtvola na dovolené.
Erich Paul Remark

Čím víc toho jeden o druhém ví, tím méně si rozumějí. A čím důkladněji se lidé znají, tím jsou si cizejší. (Tři kamarádi)
Erich Paul Remark

Zármutek je něco zvláštního; neubráníme se mu. Je jako okno, které se otvírá o své vlastní vůli. V místnosti je stále chladněji a nám nezbývá než se chět zimou. Ale to okno se pokaždé otevře o trochu méně a jednoho dne se s úžasem ptáme, kam se podělo.
Arthur Golden