EL.ZA EL.ZA oblíbené citáty

☰ menu

Jedna z vašich úrovní ví vše, co vědět můžete. Najděte ji, nechte se vést a důvěřujte, že vás zavede tam, kam se potřebujete dostat nejvíc. Zkuste to.
Richard David Bach

...dokud neuděláme v sobě to slavné prázdno, aby vstoupiti mohl bratr náš.
Jan Zahradníček

Dneska už vím, že všechny cesty jsou k ničemu: jediná cesta, z které se pokaždé nevrátíš s prázdnýma rukama, je ta do vlastního nitra. V tom mém nejsou žádné hranice a celnice, a tak můžu cestovat až k nejvzdálenějším hvězdám. Anebo se procházet po místech, která už neexistují, a navštěvovat lidi, kteří už nežijí. Dokonce i po místech, která nikdy neexistovala a ani existovat nemohla, ale kde se cítím dobře.
Amos Klausner

Kdo hledá, bývá očekáván. Kdo čeká, je jen nalezen.
Jaroslav Seifert

Ty, lásko, pozdravena buď, buď věčná, skutečností jsi-li. A jsi-li snem, jen neprobuď mé oči, i když den je bílý. Člověk je šťasten, třeba šílí, ty, lásko, pozdravena buď!
Jaroslav Seifert

Krása smiřuje nás se světem.
Jaroslav Seifert

Na konci všechno dobře dopadne a pokud ne, tak to ještě není konec.
John Lennon

Už nejsme bytosti zaběhaných zvyků, ale bytosti neomezených možností.
Sara Baume

Pojď se mnou tam, kde nebe je vysoké a modré a kde oblaka bílá rychleji než kde jinde plují. Slyšíš tu píseň v korunách borovic? Slyšíš tu píseň dálek závratných? Tiše a velebně šumí hlavy stromů. Záře slunce červenavá stéká po jejich rozpukaných kmenech a vůně pryskyřice tě omámí. A večer oheň táborový tam do tmy pak zasvítí a vyvolá v tobě pocity, které otřesou tvou duší.
Jaroslav Foglar

Stejně tak jako svět nemusí být tím, čím se zdá, můžeme i my být něčím víc, než jsme zvyklí si myslet.
Richard David Bach

Neměj strach z loučení. Rozloučení je nezbytné k tomu, abyste se mohli znovu setkat. A nové setkání, po chvílích, nebo celých životech, je jisté pro ty, kdo jsou přátelé.
Richard David Bach

Chyby neexistují. Události, které přitahujeme, ať už příjemné, či nepříjemné, jsou nutné k tomu, abychom se naučili, co se potřebujeme naučit; každý krok, který uděláme, je nezbytný k tomu, abychom dospěli do místa, do něhož jsme se rozhodli jít.
Richard David Bach

Dříve jsi Boha i svět vídával dvěma očima, nyní oko jedno, „třetí“ – vhled tu bude ne „zírat“, ale vědět
Míla Tomášová

Jednoduše si mohu vybrat prakticky jakoukoli zemi na světě a odstěhovat se tam. Život v Česku už pro mě není jen životem na místě, kde jsem se narodil. Je to život na místě, které jsem si vybral. A každá další navštívená země mi dává jistotu, že jsem si opravdu nemohl vybrat lépe.
Ladislav Zibura

Kdo se dívá ´ven´, ten sní; kdo se dívá ´dovnitř´, ten se probouzí
Carl Gustav Jung

Je nutno vnímat celou bytostí, protože pouhým rozumem nemůžeme život pochopit. Rozumově se stydíme vidět třeba v prostém jetelovém lístku psaní od Boha. Naučili jsme se tolik jazyků, ale nebeskou řeč, nejjednodušší ze všech, jsme dávno zapomněli...
Johanes Anker Larsen

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
J. R. R. Tolkien

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné.
Antoine de Saint-Exupéry

Není trvalého štěstí v žádném z předmětů světa. Je v nás...
Eduard Tomáš