aishimizu aishimizu oblíbené citáty

☰ menu

A já jsem se zamilovala jako když člověk usíná: pomalu a pak najednou docela.
John Green

Jako bych šla temnou chodbou a hmatala kolem sebe po něčem hezkém, čeho bych se přidržela, ale všude mezi těmi krásnými věcmi je tolik strašných předmětů, že se neopovážím dotknout ničeho.
Margit Sandemo

Pro dva lidi je jen určitá míra lásky- ohraničená a nezměnitelná. Nemiluj přespříliš, chceš-li býti milován,vyčerpáš sám všechnu lásku, určenou pro dva - Krysař
Viktor Dyk

„Opustíš-li mne, nezahynu. Opustíš-li mne, zahyneš.“
Viktor Dyk

Nejlepší člověk je ten, který mě obdaří svou nepřítomností.
Charles Bukowski

Když se se spisovatelem setkáš, není to moc dobrá zkušenost. Obvykle, když zrovna neskládají báseň, jsou to spíš zlé, vystrašené a nepřátelské veverky. Mnohem raději si povykládám s instalatérém nad sklenicí piva než s básníkem. Instalatérovi něco povíte a on vám odpoví. Básník nebo tvůrčí osobnost si obvykle melou svou. Něco se mi na nich nelíbí. K čertu, asi jsem úplně stejný, ale nevšímám si toho tolik, jako když to vidím na druhých.
Charles Bukowski

Kdo vynalezl eskalátor? Pohyblivý schody. Docela šílenej nápad. Lidi jezdí sem a tam po eskalátorech, nahoru a dolu výtahama, potom si sednou do auta a u garáže mají dveře, který se otevírají zmáčknutím tlačítka. A pak chodí do posilovny, aby vypotili trochu přebytečného tuku. Za 4000 let nebudeme mít žádný nohy, budeme se šoupat po prdeli nebo se budeme kutálet jako sudy. Každý zvíře ničí samo sebe. Dinosauři vyhynuli, protože všechno sežrali a museli žrát jeden druhýho, až nakonec zbyl jen jeden, a ten umřel hladem.
Charles Bukowski

Intelektuál je člověk, který vyjadřuje prosté věci složitým způsobem; umělec je člověk vyjadřující složité věci jednoduše.
Charles Bukowski

Doprčic, copak může být někdo odvázanej z toho, že se každý den v půl sedmý probudí drnčením budíku, vyskočí z postele, obleče se, násilím se nakrmí, vysere, vychčije, vyčistí si zuby a pak bojuje se silničním provozem, aby se dostal na místo, kde v podstatě vydělává hromadu prachů pro někoho jiného a ještě se po něm chce, aby byl vděčný za to, že dostal šanci to dělat?
Charles Bukowski

Čím víc koček máš, tím dýl žiješ.
Charles Bukowski

Čekali jsme a čekali. Všichni. Nevěděl snad ten psychiatr, že čekání je jedna z věcí, které dohánějí lidi k šílenství?
Charles Bukowski

Každý chce napravit lidstvo, ale nikoho nenapadne, že by měl začít u sebe.
Lev Nikolajevič Tolstoj

Rána bičem působí modřinu, ale rána jazykem drtí kosti.
Edgar Allan Poe

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Bože, dopřej mi VYROVNANOST, abych přijal to, co nemohu změnit, HOUŽEVNATOST, abych změnil to, co změnit mohu, a hodně ŠTĚSTÍ, abych to moc často nekurvil. (Prokletí Salemu)
Stephen King

Každý z nás musí zemřít, není vyjímky, já vím, ale občas, ach bože, Zelená míle je tak dlouhá ...
Stephen King

Někteří lidé říkají, že musím být hrozný člověk, ale to není pravda. Mám srdce mladého chlapce - - - ve sklenici na mém stole.
Stephen King

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek

I zastavené hodiny mají dvakrát denně pravdu. (Zelená míle)
Stephen King

Nejlépe lžeme, když lžeme sami sobě.
Stephen King

Čas je mýtus a smrť je len sen.
Stephen King