Zuuuzan Zuuuzan komentáře u knih

☰ menu

Severka Severka Nina Špitálníková

Dočteno během jednoho odpoledne.
Na začátku mi trvalo, než jsem se ztotožnila se stylem, jakým je kniha strukturovaná a napsaná, ale jakmile jsem si zvykla, tak jsem se začetla a neuměla jsem se odtrhnout.

Konec mi vyrazil dech.

Jinak za celou dobu jsem neměla ani pomyšlení, že bych měla Severku nějakým způsobem soudit. Nemám na to právo, nikdo z nás si nemůže představit jaké to je vyrůstat v prostředí, kde vás zatknou i za špatně střižený účes.

Jinak si myslím, že by přesně tyto knihy, založené na skutečných událostech, měly více prosakovat do škol, mezi studenty. Je důležité si připomínat, že svoboda není automatická. My tu svobodu máme, tak si ji važme.

20.10.2023 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha mě víc než příjemné překvapila. Nemohla jsem se odtrhnout a musela jsem číst dál a dál. Líbilo se mi, jak se prolínaly casove roviny a tak příběh do sebe krásné zapadal. Nejvíc mě zasáhlo rozuzlení s věnečky.. bylo mi pak Hany hrozně líto.

07.02.2020 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

První kniha od Hartla. Nic jsem od toho nečekala, takže mě nemělo nic co zklamat. Přečteno za odpoledne, skvělá oddychovka, nemusela jsem u toho nijak výrazně přemýšlet a krásné mi to zkrátilo čas ve vlaku. I když dej mi přišel moc urychlený, hlavně že 3/4 knížky popisoval autor během 3 dnů a pak vzal několik měsíců v posledních kapitolách (tyhle skoky nemám ráda) tak jsem byla spokojená. srdcovka to nebude, ale na oddych doporučuju

01.03.2019 5 z 5


Dobrovolnice Dobrovolnice Hana Hindráková

Ta kniha mě velmi zklamala. Nemám ráda tolik "náhod" a že jich tam bylo fakt hodně. Až mě to mírně znechutilo, protože jsem vždycky věděla, co příjde (kromě toho otce, ale to mě dostalo už úplně).
Co však nemohu odepřít - kniha byla čtivá.

06.08.2014 2 z 5


Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Film jsem neviděla a kniha se mi moc líbila. Pobavila mě.

05.07.2014 5 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

už dlouho mě neovlivnila kniha tak ,jako Proměna.
i když jsem to četla před dvěmi měsící, musím říct, že neustále si představuji, co bych dělala, kdyby se třeba můj otec proměnil v brouka. zvláštní pocit, musím říct.

01.06.2014 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

To byl děs. týden a něco v 600ti stránkách? každý den se dělo něco jiného? Jeden den ji tam otravoval šéf, druhý den se ztratí Christian? Kdyby to trošku ztenčila a dala tomu větší spád..

28.10.2013 1 z 5