Zmrzka1 Zmrzka1 komentáře u knih

☰ menu

Příšerné příběhy vánoční Příšerné příběhy vánoční Chris Priestley

Po třech vcelku dobrých knížkách konečně nějaká skvělá, která je všechny převyšuje. Nejlepší díl! Omáčka okolo povídek tu není, ale mně to absolutně nevadí, akorát se tím zredukuje trapný lapání po dechu a ustrašení kidíci. Knížka je též kratší, což mě zezačátku dost mrzelo, ale když se to tak vezme, tak povídky nejsou aspoň moc natahované a není tu trapná omáčka. Povídky většinou dobře zvládnuté a strašidelné (konečně). Nejlepší byly Byla cesta, Saze a Sněhulák (seřazeno od nejlepší). Nejhorší byly Jinovatka, Poslední dárek (seřazeno od nejhorší). Nejstrašidelnější byla Byla cesta. Totálně nechápu, jak někdo mohl napsat tak hrozné povídky jako Jinovatka a Poslední dárek. Celou dobu se v nich děje ho*no a až na konci se stane ,,uchvacující zvrat''. U ilustrací jsem si říkal, že jsou nějak trošku horší, ale potom jsem zjistil, že to je od nějaký Češky, což je dost povedený. Tuhle knihu doporučuju. Není jako ty trapný předešlý neděsivý díly.

21.07.2019 4 z 5


Příšerné příběhy z temného tunelu Příšerné příběhy z temného tunelu Chris Priestley

SPOILER Omáčka okolo povídek velmi povedená, až na to, že jsem hned ze začátku uhodl, kdo je ta baba (podle tý pusy). Povídky většinou průměrné. Chlapec jako postava příjemná a spánek cestujících taky skvělý. Nejlepší povídky byly Malí lidé, Sestra Veronika a Gerald (seřazeno od nejlepší). Nejhorší byly Nová guvernantka, Prasklina ve zdi a Clach Crotach (seřazeno od nejhorší). Povídky teda nic moc, zklamaly mě, už jsem chtěl knížce dát 2*, ale ten konec to vylepšil na 3*. Ilustrace jako vždy božííí.

21.07.2019 3 z 5


Příšerné příběhy z Černé lodi Příšerné příběhy z Černé lodi Chris Priestley

Nové Příšerné příběhy nám přináší s sebou nové povídky a proto jsem se rozhodl, že tuto knižní sérii budu i nadále číst. Hned při první stránce jsem si řekl, že to bude horší, jelikož mě moc knihy s tématikou moře nelákají, ale nakonec tato kniha byla ve výsledku jen o trošku lepší než ta první. Moc se mi nezamlouvaly postavy dvou dětí a námořníka a proto se mi nelíbila celá omáčka v knížce. Povídky byly docela dost nevyvážené, některé byly o dost lepší než v prvním díle (hlavně svým dějem) a zase některé mě teda moc nenadchly. Nejlepší povídky byly Chlapec ve člunu, Příroda a Vyřezávaný zub (i když byl docela klišoidní) a nejhoršími se staly Čert a Bahno, které byly zdlouhavé a neděsivé a nic se v nich nedělo a až se ,,něco'' dělo. Také se mi dost nelíbila ,,povídka'' Černá loď, která měla JEN 10 STRAN!!! Nejspíš to bylo pro ty méně chápavé, kteří dosud nevěděli, kdo je ten námořník. Jinak mě dost srali ti parchanti , kteří se furt hádali, ani nevím proč. Po nějakém tom čtení mě už dost srali fráze ve stylu ,,A zpražil jsem ji pohledem.'' nebo ,,Okřikl jsem ji.'' To je největší mínus této knihy i s tou nevyvážeností povídek. Na konci mě překvapila dost ta druhá pointa. Obálka je tedy hezčí než u prvního dílu. Knihu znovu doporučuju, ale nic excelentního nečekejte podle zdejšího hodnocení uživatelek.

07.05.2019 3 z 5


Krvavá zima Krvavá zima Hildur Knútsdóttir

Ale jo, kniha byla dobrá. Líbily se mi tam postavy Magga a Póra, které zde byly bohužel jenom na skok. Byly to takové pohodové holky. Později se v knize objevily další dvě dobré postavy, které byly ve srovnání s Pórou a Maggou horší. A to Heidar a Katla. Líbilo se mi také rozdělení pohledů, které bylo u Bergljót o poznání lepší. Jenom ten konec byl dost utnutej a autorka se neměla bát dát do knihy více hororu a napětí. Ale u Bergljót se dost rozjela, až z ní udělala dě*ku!
Dost mi teda vadila logika oblud a občas postav. Lepší by bylo, kdyby ty obludy byly na celém světě. Ale jinak bych knihu vcelku doporučil i s mínusy, které jsem zmínil.

09.03.2019 4 z 5


Příšerné příběhy strýce Montaguea Příšerné příběhy strýce Montaguea Chris Priestley

Dobrá hororová knížka pro mládež, ale pro mě málo děsivá. Jediný příběh, z kterého jsem měl husí kůži byl ten první příběh Strom. Také se mi líbily příběhy Zlacený rám a Příběh s duchem. A nejméně se mi líbily příběhy Džin a Zimní řez, ty příběhy byly vcelku o ničem a nudné, akorát u toho příběhu Džin se mi líbil konec. Všechny příběhy měly ufiknuté a urychlené konce, což nepotěšilo, protože většinou, jak u knížek, tak u filmů, hodnotím samozřejmě příběh, ale také i konce. A tady ty konce mě ve většině případu zklamaly. Ale v poslední povídce Strýček Montague se mi líbil konec a závěrečné rozuzlení. Doufám, že další díl bude lepší, ale celkově jsem spokojený s tímto dílem.

01.02.2019 3 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Přišly Vánoce a naši chtěli vědět, co chci k Vánocům. Tak jsem je požádal o tuhle knížku, protože jsem na ni viděl hodně reklam a upoutávek, ale bohužel jsem se nechal zlákat jako obvykle u filmu. Škoda. Sice jsem si zjišťoval hodnocení a různá doporučení, ale já blbec jsem si myslel, že je to hororová knížka. KU*VA! Mám rád hororový knížky, zato nesnáším detektivky (ty jo to byl rým roku 2019, to jsem se překonal). No, jak jsem říkal mám rád horory. Příběhem v poho, akorát jsem si připadal jako ve výměně manželek nebo nějaké jiné reality show díky těm ,,akcím''. Takový ,,akční'' dětství nemůžete zažít ani v lochu. Tak to mi docela dost vadilo a k tomu KDE SAK*A BYLY TY UFŇUKANÝ KŘÍDY?! TY SE HANBOU SNAD NĚKAM SCHOVALY NEBO CO?!?! Název Kříďák ÚZCE souvisí s dějem knihy. Nechápu, proč si autorka představuje každého muže jako úchyla či pedofila. FŇUK. Ta ženská je snad zas*aná feministka! Postavy byly trochu nesympatické, v knížce (nebo filmu) TO jsou o dost příjemnější. Trochu takové trapné a profláklé charaktery typu: ,,Chovám se jak kluk, i když jsem holka, ale jestli mi řeknete, že jsem holka, tak se budeme prát a ty mě stejně porazíš.'' Zápletky občas nedomyšlené a nevysvětlené, což mi DOST ublížilo na psychickém stavu, který je velmi náchylný na cringe. Konec vcelku nečekaný, ale přišel mi dost snadný, čekal bych něco temnějšího nebo děsivějšího. Knihu nedoporučuji, přijde mi, že ji lidé zde nadhodnocují. Lepší byl rok 2016, protože rok 1986 byl víc zhulenej a ujetej. Proklínám všecko přehnaný v téhle knize!

06.01.2019 3 z 5